back to top
KezdőlapFormula 1Jules Bianchi családja is kapott egy darabot Leclerc monacói győzelméből

Jules Bianchi családja is kapott egy darabot Leclerc monacói győzelméből

-

Charles Leclerc számára a Monacói Nagydíjon aratott első győzelme nem csak kellemes emlékeket élesztett fel – a Ferrari pilótája elhunyt rokonai, köztük a korábban szintén F1-es pilóta Jules Bianchi előtt is tisztelgett.

Leclerc még vasárnap, a futam leintését követően érzelmes nyilatkozatot adott arról, milyen sokszor gondolt már a verseny közben is apjára, a 2017-ben elhunyt Hervére, akivel közös álmuk és céljuk volt a Forma-1 elérése és a hazai pályán aratott győzelem.

Leclerc már a verseny közben elsírta magát, amikor az apjára gondolt

De nem apja az egyetlen a Leclerc életében fontos szerepet játszók közül, aki már nem lehetett szemtanúja a Forma-1-es sikereinek: mint köztudott, a monacói pilóta kereszttestvére volt Bianchinak, mivel kettőjük családja szoros viszonyt ápolt egymással. A francia versenyző szintén a Ferrari akadémiájának tagjaként érkezett meg az F1-be 2013-ban, karrierjét és életét azonban tragikusan rövidre szabta a 2014-es Japán Nagydíjon elszenvedett súlyos sérülése, amibe 2015 nyarán belehalt.

Éppen a napokban, a monacói szombaton volt a 10. évfordulója Bianchi egyetlen F1-es pontszerzésének, amikor is a sereghajtó Marussia pilótájaként a Monacói Nagydíjon 9. helyet szerzett.

Leclerc első hazai győzelmét így még érzelmesebbé tette, hogy azzal apjára és Bianchira is emlékezett, a futam másnapján pedig a néhai pilóta apja, Philippe megosztott egy képet saját Instagram-oldalán, amelyen Leclerc sisakjával pózol, a Ferrari versenyzője ugyanis a családnak ajándékozta a futamon használt bukóját.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Philippe Bianchi (@philippe_bianchi17) által megosztott bejegyzés