back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc-nek olyan megtiszteltetésben lesz része, amire F1-es pilóta ritkán kap esélyt

Leclerc-nek olyan megtiszteltetésben lesz része, amire F1-es pilóta ritkán kap esélyt

-

Mielőtt elutazik a hétvégi Spanyol Nagydíjra, Charles Leclerc-nek fontos feladata lesz Monacóban, hiszen az ország egyik leghíresebb állampolgáraként ő is futhat majd az olimpiai lánggal.

A 2024-es nyári olimpiát Párizs rendezi, a július 26-i megnyitó előtt pedig az olimpia egyik legfőbb jelképe, az égő fáklya világ körüli utat tesz meg, hiszen eljutott az Franciaország minden tengerentúli területére, mielőtt június 18-án megkezdi egyhónapos körútját az ország európai területén.

Az utazása Franciaország délkeleti sarkából indul, sőt, még a független államként működő, de a francia kultúrkörhöz ezer szállal kötődő Monacóba is betér. A Radio Monaco szerint ekkor fog nemes feladat hárulni az ország Forma-1-es pilótájára, aki néhány hete nagy büszkeséget adott hazájának a Monacói Nagydíj megnyerésével.

„Charles Leclerc lesz az első [Monacóban], aki vinni fogja az olimpiai lángot. Még mindig nagy az izgalom a Monacói Nagydíjon aratott történelmi győzelme miatt, így holnap délután 2:15-kor ő fut majd az olimpiai lánggal, amikor az megérkezik a Hercegségbe” – írja a rádió X-profilja.

2012-ben, a londoni ötkarikás játékok előtt Lewis Hamilton is megkapta ezt a különleges lehetőséget, az akkor még egyszeres világbajnok McLaren-pilóta Lutonban futhatott egy szakaszon a lánggal, mint az az alábbi videóban látható.