back to top
KezdőlapFormula 1Verseny az F1-es csapatfőnököknek? – a Williams vezére szerint roncsderbi lenne

Verseny az F1-es csapatfőnököknek? – a Williams vezére szerint roncsderbi lenne

-

Alighanem sokan megnéznék, mire mennének egymással az autóversenyzői múlttal rendelkező F1-es csapatfőnökök. Zak Brown és James Vowles benne lenne egy versenyben.

Jelenleg négy autóversenyzői múlttal rendelkező csapatfőnök is van a Forma–1-ben, illetve ott van Zak Brown a McLaren ügyvezető igazgatója. Az amerikai üzletember az F1 egyik Instagram-posztja alá kommentelve pedig előállt azzal az ötlettel, hogy mi lenne, ha ő és kollégái összemérnénk a tudásukat. Brown azt írta: „Szerintem ki kell derítenünk, hogy ki a legyorsabb.” Egy efféle versenyben benne lenne James Vowles, a Williams csapatfőnöke is, aki az F1.com-nak adott exkluzív interjúban Brown felvetésétől függetlenül beszélt erről.

A Brown kommentjéből készült X-posztban még nincs ott Oliver Oakes, az Alpine frissen kinevezett csapatfőnöke, aki korábban szintén autóversenyző volt:

„Én benne vagyok, szerintem lenyűgöző lenne. Ahogy azt valószínűleg el tudja képzelni, Toto [Wolff] és én már néhányszor voltunk együtt a pályán, és annyira szórakoztató volt. Egyik alkalommal Austinban Lewis [Hamilton] is ott volt, és bár nem adhatom ki a felvételt, csak az hallatszik rajta, ahogyan nevet az autóban.”

Vowles GT4-es és GT3-as autókkal is rendszeresen versenyzett azelőtt, hogy a Williams csapatfőnöke lett belőle, és mivel korábban a Mercedes alkalmazásában állt, a korábban profi autóversenyzőként is ténykedő Wolff-al is megmérkőzött már. Egyiküknek sincs azonban tapasztalata formaautóval, ellenben Brownnal és Christian Hornerrel. Előbbi GT-versenyzői évei előtt a brit és német Forma–3-ban, valamint az Indy Lights-ban is megfordult, Horner pedig a nemzetközi Forma–3000-ig jutott, ahol többek között Juan Pablo Montoya ellen is versenyzett.

Ugyanakkor bármennyire is tapasztaltak a vezérek, Vowles úgy véli, egy ilyen versenynek nem lenne jó vége. „Szerintem Toto, Christian és Zak múltjával remekül szórakoznánk. Szerintem én sem vallanék szégyent, ugyanakkor roncsderbibe torkollna a verseny. Egyik autó sem érne vissza négy kerékkel… Ha azt gondolják, hogy az F1-ben nagy a versengés, csak meg kellene nézni ezt a futamot.”

James Vowles az idei goodwoodi sebességfesztiválon a Williams FW08-ast is vezette: