back to top
KezdőlapFormula 1Dráma: Hamilton egyik hobbija majdnem az életébe került

Dráma: Hamilton egyik hobbija majdnem az életébe került

-

Lewis Hamilton nemrég a Hot Ones podcast vendége volt, ahol egy meglepő történetet osztott meg a nagyközönséggel. A brit klasszis elárulta, hogy egy alkalommal majdnem megfulladt, miközben egy profi szörfös, Kelly Slater mellett szelte a hullámokat.

A Mercedes klasszisa Hawaiion egy 3 méteres magas hullámmal találta megát szemtől szemben, és ez majdnem a vesztét okozta. A brit mindent megtett, hogy elkerülje a baj, de a hullám gyilkos zónája beszippantotta őt, és akkor azt gondolta, hogy akár mindennek vége lehet.

A 103-szoros futamgyőztes – akinek még a szörfdeszkája is kettétört az erős hullámok következtében – at is felfedte, hogy a víz alatt próbálta meg elkerülni a további négy hullámot, amelyek felé tartottak.

„Hallottam, ahogyan a hullámok összecsapnak felettem – árulta el a brit hétszeres világbajnok. – Láttam, hogy jön még négy komolyabb hullám, és amint tudtam, mindig feljöttem levegőért. Azonban volt egy olyan pont, amikor azt gondoltam, hogy ez a vég, mert majdnem elfogyott a levegőm. Három alkalommal kellett ezt megcsinálnom, és ezt hittem, hogy nem fog sikerülni. Ekkor gondoltam azt, hogy a szörfösök minden tiszteletet megérdemelnek.”

Hamilton a podcastben arról is mesélt, hogy mennyire imádja a silverstone-i versenypályát, különöseb a Maggots-Becketts-Chapel kanyarkombinációt. A Ferrarihoz távozó brit kiválóság – akinek a szóban forgó pálya célegyenese a nevét viseli – egyáltalán nem számít csodának, hiszen ez a hazai versenye, amit már nyolc alkalommal volt képes megnyerni eddigi Forma-1-es pályafutása során.

Hamilton: Képtelen vagyok összevizelni magam – csak egyszer tettem meg