back to top
KezdőlapFormula 1Egész karrierjében nem látott olyat Hamilton, ami idén bosszantja

Egész karrierjében nem látott olyat Hamilton, ami idén bosszantja

-

Soha nem kezdett még olyan rossz formában egy F1-es szezont Lewis Hamilton, mint 2024-ben a Mercedesszel – most elmondta, szerinte mi ennek a fő oka.

A hétszeres világbajnok hat forduló után csak a 9. helyen áll a bajnoki tabellán, legjobb vasárnapi eredményét a Miamiban elért hatodik pozíciója jelentette. De nem csak az ő életét nehezíti meg a Mercedes idei autója, hiszen csapattársa, George Russell sem brillírozik a W15-ösben. Hamilton szerint ennek az az oka, hogy a Pirelli gumijaival idén különösen nagyon odafigyeléssel kell bánni.

„A gumihőmérsékletet illetően valami nagyon apró tartományban működik jól az autó. Szerintem ezt a gumi okozza. Nem emlékszek, hogy egész karrierem során bármikor ilyen kis mozgástérrel tudtunk volna csak dolgozni” – idézi a britet az Autosport.

Vasseur szerint Hamilton és Leclerc máris megkezdték a mézesheteket

„Őszintén szólva ez a legfrusztrálóbb dolog. Visszagondolok a korábbi időkre, amikor sokkal nagyobb működési tartományban mozoghattunk. Akkor elég volt csak eltalálni a balanszot, és az egész kör során jó volt a tapadás. Ezt a mostani helyzetet kedvelem a legkevésbé.”

Az Emilia-romagnai Nagydíj előtt Toto Wolff elmondta, mostanra sikerült egyértelműen körvonalaznia és megértenie a Mercedesnek, hogy miben kell javulnia, ám még bele fog telni néhány hétbe, mire ennek látható jelei lesznek az autók teljesítményében.

Még ha a Mercedest a többi csapatnál jobban is sújtja a probléma, a Pirellik munkára foghatóságának nehézsége általános jelenség az idei szezonban, amit a Williamsnél versenyző Alexander Albon is megerősít.

„Sokkal inkább szól ez a gumikról, mint bármi másról. Ha egy kicsit gyorsabban próbálunk menni, csak lassabbak leszünk. Így még az időmérőkön is szinte a versenyekhez hasonlóan kell menedzselnünk a gumikat, hogy kitartsanak” – fogalmazott a csapatával frissen hosszabbító pilóta.