back to top
KezdőlapFormula 1Tényleg ki akarta tenni Ocont a főnöke egy hétvégére, de lebeszélték róla

Tényleg ki akarta tenni Ocont a főnöke egy hétvégére, de lebeszélték róla

-

A legnagyobb francia sportnapilap megtudta, nem az Alpine csapatfőnökén múlt, hogy Esteban Oconnak büntetésből nem kell kihagynia futamot, ő ugyanis kispadra ültette volna a csapattársával ütköző versenyzőt.

Mióta a Monacói Nagydíj alatt frusztráltságában komoly következményeket helyezett kilátásba, nem hallhattunk Bruno Famintól, az Alpine csapatfőnökétől semmit, így azt sem tudhattuk meg, komolyan terítékre került-e a Pierre Gaslyval ütköző Esteban Ocon egyversenyes eltiltása. A francia L’Équipe információi szerint azonban igen, és Famin meg is lépte volna, hogy a Kanadai Nagydíjra az így csak az első szabadedzésen vezető tartalékot, Jack Doohant nevezi Ocon helyett, a jogi következmények miatt azonban végül meghátrált.

A sportnapilap hozzáteszi, hogy egy ilyen döntést természetesen az Alpine ügyvédeinek jóváhagyásával lehetett volna meghozni, ami már csak azért is fontos, hogy a franciák elkerüljék azt a csúfságot, ami Oscar Piastri esetében megtörtént velük. Mint ismert, az addig az Alpine juniorjaként ausztrál versenyző 2022-ben úgy csúszott ki a kezeik közül, hogy előtte súlyos eurómilliókat invesztáltak bele, majd aláírt a McLarenhez, mivel a szerződésében nem szerepelt semmi, ami ezt megakadályozhatta volna.

Az Alpine ezután felbérelte Caroline McGrory ügyvédet, hogy ilyen kiskapuk ne maradjanak nyitva, s könnyen lehet, hogy most az átszervezett ügyvédi csapat óvta meg az istállót egy újabb botránytól. A L’Équipe ugyanis megtudta, hogy az ügyvédek tanácsolták a vezetőségnek, hogy ne padoztassa Ocont, mert ebben az esetben a pilóta végrehajtással jelenhet meg a montreali paddockban, mondván megfosztották őt a munkához való jogától.

Kérdés, hogy ilyen előzmények után Ocon és az Alpine miként tud majd normálisan együtt dolgozni az év hátralevő részében, és a két pilóta újabb ütközését milyen eszközökkel lesz képes meggátolni a csapat.

Steiner üzeni az Alpine-nak, hogy ne Schumachert szerződtessék az F1-be