back to top
KezdőlapFormula 1Ez alapján fogja kiválasztani Ocon utódját az Alpine

Ez alapján fogja kiválasztani Ocon utódját az Alpine

-

Nemrég hivatalossá vált, hogy Esteban Ocon közös megegyezéssel szerződést bontott az Alpine-nal, és az idei évad végén távozik Enstone-ból. A francia istálló elárulta, hogy milyen szempontokat fog figyelembe venni az új pilótája kiválasztásakor.

A szóban forgó bejelentés még a Kanadai Nagydíj előtt történt meg, miután Ocon a Monacói Nagydíj első körében egy meggondolatlan előzési kísérlet végén ütközött össze a csapattársával, Pierre Gaslyval. Habár a két francia pilótáról köztudott volt, hogy nem szívelik egymást, mégis azt gondolta mindenki, hogy remek párost fognak alkotni ők ketten.

Az utolsó oltsa le a villanyt? Újabb veterán szakembert rúgott ki az Alpine

Azonban a 2023-as szezon óta tartó együttműködésnek voltak negatív fénypontjai, és a tavalyi Melbourne-ben történtek után Gasly és Ocon Monacóban ismét összecsapott egymás ellen. A csapatfőnök Bruno Famin ezt meg is elégelte, és meg is szabadult Ocontól. Ugyan az enstone-i istálló nem kezdte ideálisan az idei idényt, de ennek ellenére szeretné megtartani Gasly, aki Monaco után Montrealban is a pontszerzők között zárt.

Famin a Sky Sportsnak adott interjújában elárulta, hogy a jövőben szeretné elkerülni az Ocon-Gasly konfliktust, és ezt úgy kivitelezné, hogy egy jól együttműködő pilótapárost alakít ki a csapatnál.

„Szerintem a kapcsolat nem számít, a szakmaiság viszont annál inkább – véli a francia szakember. – Együtt kell dolgozniuk, hogy a csapat minden helyzetben a létező legjobb eredményt érhesse el.”

Az Alpine csapatfőnöke azt is megerősítette, hogy Jack Doohan is a jelöltjeik között van. Az ausztrál fiatal a tavalyi évig a Formula 2-ben versenyzett, és idén a francia istálló tartalékpilótájának szerepét tölti be. Doohan a Kanadai Nagydíjon autóba is ülhetett, ahol Ocon autóját vezethette az első szabadedzésen.

Azonban a francia istálló listáján számos más pilóta is szerepel. Többek között a Sauber jelenlegi párosa, Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü, valamint az Alpine WEC programját erősítő Mick Schumacher is. Famin elárulta, hogy Doohant megpróbálják felkészíteni az előtte álló esetleges kihívásokra, de elmondása szerint még bármi megtörténhet e témában.