back to top
KezdőlapFormula 1Több kamerával próbálják fülön csípni a szabálytalankodó versenyzőket

Több kamerával próbálják fülön csípni a szabálytalankodó versenyzőket

-

Sok probléma szokott lenni Austinban a pályaszélesítésekből, de az F1-es Egyesült Államok Nagydíjának helyszínén a szervezők készen állnak változtatni ezen.

Általában az első szektorban található gyors ívek, valamint az utolsó két kanyar számítanak neuralgikus pontnak ebből a szempontból, és tavaly a Haas például a verseny után több rivális csapat pilótáját megpróbálta kizáratni, amiért túl sokszor fordultak az autóval a fehér csíkon túl.

Az Autosport azt írja, az Egyesült Államok Nagydíjának szervezői több intézkedéssel próbálják elejét venni a hasonló mizériáknak, bár úgy tűnik, egyik sem hasonlít a Red Bull Ring népszerűnek bizonyuló lépéséhez. Ott a kijárati kerékvetőkön módosítottak, Austinban másféle lépésekhez folyamodtak.

A 6-os, 13-as, 14-es, 15-ös kanyaroknál 1,5 méterrel keskenyítettek az aszfaltburkolaton és műfüvet fektettek a helyére, hogy azok csúszósságával elvegyék a pilóták kedvét a kanyarlevágástól. A 11-es kijáratánál, a hátsó egyenesre vezető hajtűnél ragadós “álkavicságyat” helyeztek el, aminek szintén ugyanez a célja, annyi különbséggel a hagyományos kavicságyakhoz képest, hogy ebből nem hordanak fel a pályára kőzúzalékot az autók.

Emellett újabb kamerákat helyeznek el szerte az F1-es pályán, hogy jobban ellenőrizni tudják a pályahatárok betartását. Tavaly ugyanis a Haas óvását azért utasították el, mert a bizonyítékaik egy része csak fedélzeti kamerás felvétel volt, amelyek közül nem mindről lehetett teljesen bizonyossággal megállapítani, hogy valóban elhagyta-e az autó a pályát.

Színkavalkád Austinban: nem a McLaren lesz a legnarancssárgább, de a magentát megúsztuk