back to top
KezdőlapFormula 1Pérez végre villantott, de Leclerc elvette tőle az 1. helyet

Pérez végre villantott, de Leclerc elvette tőle az 1. helyet

-

Bakuban az F1 második edzésén Charles Leclerc volt a leggyorsabb Sergio Pérezt és Lewis Hamiltont megelőzve.

A Red Bull megtartotta az első edzésen mutatott jó formáját, de meglepetésre nem Max Verstappen, hanem Pérez volt a gyorsabb a versenyzői közül, aki majdnem mindenki másnál is gyorsabb volt. A mexikói pilóta hosszú idő után először villantott, és Bakuban általában jól megy, tavaly például ő nyerte a futamot.

Az edzés utolsó negyedórájában, a lágy gumis sprintek többségének végeztével Pérez állt az élen, de az időmérő-szimulációját későbbre ütemező Charles Leclerc hat ezredmásodperccel megelőzte. A 3. helyezett Hamilton is közel állt hozzájuk, a hátránya Péreztől 60 ezredmásodperc volt.

Nem véletlen, hogy a korábban balesetet szenvedő Leclerc fáziskéséssel kapta meg a lágy gumikat, mert a Ferrarinak el kellett hárítani egy problémát: az edzés első részében a monacói pilóta nagyon morcos volt, amiért a jobb- és a balkanyarokban asszimetriát érzett a kormányzásban, és bosszantotta, hogy ennek okát nem tudták megtalálni a mérnökök; egyszer ki is csúszott a bukótérbe, sokáig nem is futott jó eredményt.

Szörnyű hír a Red Bullnak, hogy most várható tőlük a legjobb teljesítmény?

A 4. helyen Carlos Sainz végzett, a világbajnoki címért versengő két pilóta közül pedig Max Verstappen 6., Lando Norris pedig csak 17. lett a rangsorban. Utóbbi valós tempójára azonban nem derült fény, mert a gyorsköre végén lassítania kellett Pierre Gasly miatt a célegyenes elején, aki az akkumulátor meghibásodására panaszkodott és ezzel magyarázta a lassúságát.

Az üldözőbolyban váratlanul jól szerepelt Lance Stroll, aki 7. lett, és a Haas mindkét versenyzője, így a Kevin Magnussen helyére beugró Oliver Bearman is befért az első tíz helyezett közé.