back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc balesetével indult az Azeri Nagydíj

Leclerc balesetével indult az Azeri Nagydíj

-

Két hétvége alatt két utcai pályával folytatódik az F1 bajnoksága, először Baku van terítéken. Az első edzésen szoros végeredmény alakult ki, a Red Bull is jobban kezdett, mint amit az előző hónapokban láttunk tőlük.

A Haasnál az eltiltott Kevin Magnussen helyett Oliver Bearman vezet az Azeri Nagydíj idején. A Red Bull frissített padlólemezzel próbál úrrá lenni a problémáin, és az első benyomások alapján – bár természetesen még a versenyhétvége nagyon korai szakaszánál járunk – bizakodhatnak, mert Max Verstappen a legjobb, Sergio Pérez a harmadik legjobb időt futotta, vagyis a csapat a monzai hanyatlás után visszatért a McLaren, a Mercedes, a Ferrari szintjére.

Az élmezőnyben sokáig szoros volt a tabella, de az utolsó pillanatban Verstappen jobban meglógott a többiektől. A 2. helyen Lewis Hamilton végzett, Lando Norris 4. lett. A Mercedes dobta a nem jól működő padlólemezét erre a hétvégére, egy korábbi változatot használ az autókon, egyelőre ez sem tűnik rossz döntésnek.

Az edzés első felében kétszer is szükség volt piros zászlós megszakításra. Először csak aszfaltra kerülő törmelék miatt állították meg pár percre az edzést, majd Charles Leclerc a gyors 15-ös számú balosnál a korlátnak ütközött és összetörte a Ferrari jobb oldalának első részét.

Itt egyáltalán nincs bukótér; a kanyar első áldozata tehát megvolt a hétvégén, de a hagyományok alapján nem biztos, hogy nem lesznek továbbiak.

A tréning második fele sem telt el kényszerszünet nélkül, a Williamsnél az előző versenyen debütáló Franco Colapinto egy másik kanyar kijáratánál karambolozott, miután megcsúszott a kanyar közepén.

Az autója ugyan egyben maradt, de rosszul alakult Esteban Ocon edzése is, mert az erőforrás meghibásodása miatt nem tudott mért kört futni, neki is sokat kell pótolnia a magyar idő szerint 15 órakor kezdődő második gyakorláson.