back to top
KezdőlapFormula 1Alonso bánja, hogy nem élvezte jobban az F1-ben töltött időt

Alonso bánja, hogy nem élvezte jobban az F1-ben töltött időt

-

Fernando Alonso sajnálattal említette meg ezt, a döntéseivel viszont valószínűleg nem cselekedne másképp.

A kétszeres világbajnok spanyol versenyző a High Performance Podcast adásának nyilatkozott arról, hogy bánja, amiért „nem élvezte jobban az F1-ben töltött időt és a pályafutását.”

A 42 éves pilóta változatlanul kiváló szinten teljesít, ahogy tőle megszoktuk, de már csak néhány idényen át láthatjuk, és neki is csak ennyi maradt az F1 légkörének kiélvezésére. Ennek kapcsán mondta el a fenti gondolatot, amit fontosabbnak tart, mint hogy a kudarcot hozó ferraris szerződést mellőzte volna.

„Tudom, hogy a karrierem végén járok, néhány év múlva versenyzés nélküli élet vár rám, és amikor majd visszatekintek, sok jó dolgot, barátságokat, nagyszerű élményeket fogok látni, de úgy érzem, hogy jobban kellett volna élveznem az egészet” – jelentette ki.

Alonso: Schumacher egy gép volt, tőle tanultam a legtöbbet

„Ha lehetőségem lenne még egyszer átélni ugyanezt az életet, talán semmin sem változtatnék a döntéseimmel, a csapataimmal vagy a Ferrarinál töltött szezonokkal. Csupán azon, hogy jobban megéljem a pillanatokat, megpróbáljak több emléket elraktározni belőlük.”

„2005-ben és 2006-ban is Brazíliában nyertem meg a világbajnoki címet, de alig emlékszem valamire azokból a délutánokból és éjszakákból. Ez szomorú.”