back to top
KezdőlapFormula 1Sajátos családi problémák nehezítik a Ferrari életét

Sajátos családi problémák nehezítik a Ferrari életét

-

Az F1 élmezőnyébe vágyó Ferrari többtízes nagyságrendben tervez új munkaerőt felvenni, hogy újra sikeres legyen, de a csapatfőnök rámutatott egy nehézségre, ami független a csapattól.

Frédéric Vasseur szerint a megtett ajánlatok sikeréhez nekik többet kell gürizniük, mint a brit csapatoknak, hogy magukhoz csábítsák a kiszemelt mérnököt, mert Olaszországba költözni komoly váltást jelent az illetőnek a privát élete miatt.

„A személyzet piaca hasonlít a focistákéhoz, az ötven legjobb mérnök legalább hároméves szerződést írt alá. Várni kell, mire ez lejár, különben vaskos büntetést kell fizetni, vagy alkudni kell ajánlani értük” – mondta a Ferrari idei évtől kinevezett karmestere a Gazzetta dello Sportnak.

„Aki brit csapatok közt mozog, megtarthatja a házát, a gyerekeinek az iskolát, a megszokott életvitelét. Nekünk viszont a kiszemeltet, a feleségét és a gyerekeit is meg kell győznünk a váltásról.”

Legjobb barátjával csábítaná át a Red Bull egyik kulcsemberét a Ferrari?

Korábban több kiváló F1-es mérnök sem találta meg a számítását Olaszországban, például az 1980-as évek végén John Barnard, vagy a közelmúltban James Allison.

Az F1 istállói közül csak a Ferrari, az AlphaTauri és a Suber/Alfa Romeo székhelye nem Angliában található, utóbbi kettő közül előbbi központja szintén Olaszországban van, utóbbié Svájcban.

Itt dolgozott sokáig Vasseur is, és saját példáján keresztül érzékeltette, hogy nem könnyű új országba költözni. „Amikor a Sauberhez mentem, a feleségem nem akart velem tartani, nem is költözött Franciaországból Zürichbe. Most már ott él, de megértem, hogy ez nem könnyű. Nem akart felhagyni az addigi tevékenységeivel, amiket szeretett” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„A nyár végén Bolognába fogunk költözni a négy gyerekem közül a legfiatalabbal együtt, aki most kezdi a középiskolát. A suli közelében választottunk házat. Bologna gyönyörű város, közelebb leszek a repülőtérhez is. Innen ingázok majd Maranellóba, de ez nem probléma, mert korán kelek, és a kocsiban töltött időt munkaügyi hívásokra fordítom.”