back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc a leggyorsabb volt, Verstappen kínlódott

Leclerc a leggyorsabb volt, Verstappen kínlódott

-

Az F1 Emilia Romagna Nagydíj néven rendezett imolai versenyhétvégéjének első edzés Charles Leclerc volt a leggyorsabb George Russell és Carlos Sainz előtt, Max Verstappen csak 5. lett.

Leclerc a sok fejlesztéssel frissített Ferrarival 1 tizedmásodperccel futott jobb köridőt üldözőinél, míg Verstappen úgy lett 5., hogy még Sergio Péreznél is lassabb volt, és feltűnően küszködött: elsősorban az Acque Minerali kanyarnál (a pálya közepén, az egyik emelkedő előtt) panaszkodott a Red Bull viselkedésére, itt és az utána következő sikánnál is volt kicsúszása.

A látottak alapján a bikások gyengébb nyitánya a valós képet mutatja, lesz mit elemezniük a mérnököknek, hogy megoldást találjanak. Az erősorrendben a McLaren visszacsúszott a negyedik pozícióba, Lando Norris és Oscar Piastri lassabb volt a Ferrarit, Mercedest vagy Red Bullt vezető riválisoknál.

A bővített kavicságyakat többen megcsípték az edzés során, a benne ragadást vagy balesetet egyelőre mindenki elkerülte – legalábbis az F1-ben, Oliver Bearman az F2 edzésén ugyanis balesetet szenvedett. A brit fiatal autóba ült az F1 első tréningjén Kevin Magnussen helyén, ez a gyakorlása simábban alakult.

Korai kiszállást viszont okozott műszaki meghibásodás, Alexander Albon Williamse alig 20 percet bírt ki.