back to top
KezdőlapFormula 1Mercedes: Lehagytuk a Ferrarit

Mercedes: Lehagytuk a Ferrarit

-

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója így látja, és szerinte ez több tényező együttesének köszönhető.

A rutinos szakember kifejtette, hogy milyen elv mentén próbálnak javítani az autón, amely nem képes felvenni a versenyt a Red Bull-lal, és többször megnehezítette Lewis Hamilton és George Russell dolgát.

„Igyekszünk a pilótáknak nyugodtabbá tenni az autót a kanyarbejáratok kezdetén, ott ugyanis túl reaktívnak érzik. A kanyarok csúcspontjánál viszont pont fordítva van, ott nem harap a kocsi eleje – magyarázta a Mercedes honlapjának. – Instabilitást okoz, amikor az első kormánymozdulatnál őrjítően lomha az autó. Pont a fordítottját szeretnénk, ezen dolgozunk.”

Noha a szezon elején a Mercedest az Aston Martin, illetve alkalmanként a Ferrari is megelőzte az erősorrendben, a technikai igazgató úgy véli, mára mindkét riválisuknál gyorsabbak lettek.

Erre figyel a Mercedes, hogy izmosabbá tegye az autóját

„Apránként magunk mögött hagyjuk őket. Ehhez minden hozzátett, a stratégia, a mérnöki munka, a megbízhatóság, és a pilóták, akik minden apró lehetőséget pontokra váltottak” – fogalmazott Allison.

Az ugyanakkor kétségbe vonható, hogy a Mercedes mindenhol felülmúlja a két nagy vetélytársat: az előző pályán, Spában például egyértelműen a Ferrari volt a leggyorsabb a trióból, és sokan úgy sejtik, az év végéig állandósul a hullámzás az erősorrendben. Az Aston hullámvölgyében közrejátszhat, hogy a túlságosan hajlékony első szárnyak űzése miatt az FIA felszólította őket a változtatásra, legalábbis ez a pletyka járja a bokszutcában.

A konstruktőri tabellán azonban valóban a Mercedes áll a legjobban a Red Bull mögötti mezőnyben, eddig 247 pontot gyűjtött, 51-gyel előzi meg az Aston Martint jelenleg.