back to top
KezdőlapFormula 1Rögtön folytatódott Leclerc pechszériája Monacóban

Rögtön folytatódott Leclerc pechszériája Monacóban

-

Monacóban megkezdődött az F1 egyik legkülönlegesebb hétvégéje, az első egyórás tréningen a Mercedesek és a McLarenek bizonyultak a leggyorsabbnak.

Borult idő fogadta az F1 mezőnyét, az első edzésen egy darabig lógott az eső lába, de nem eredt el. Gyorsan megcsodálhattuk az Ayrton Senna tiszteletére sárgába borult McLarent, a kezdeményezést viszont Charles Leclerc ragadta magához az 1. helyen, a két keményebb gumitípuson futott eredmények rangsorát ő vezette.

Az edzés második félidejébe lépve előkerültek a legpuhább abroncsok, az időmérőn úgyis ezeké lesz a főszerep, a kvalifikáció pedig természetesen Monacóban mindennél fontosabb. A Mercedesek nyitották a sort, Oscar Piastri mindkettejük elé befurakodott a McLarennel, majd Lewis Hamilton visszaelőzte az ausztrált.

Mielőtt azonban megtudhattuk volna, mire képesek a piros oldalfalú Pirelliken a Ferrari és a Red Bull versenyzői, Csou Kuan-jü megkósolta a szalagkorlátot az első kanyar kijáratánál, ami néhány percre piros zászlós megszakítást okozott a törmelékek miatt. Utóbbiak megmutatták, hogy valóban szükséges a megszakítás, mivel Leclerc pont áthajtott néhány kisebb roncsdarabon, és úgy tűnik, ezek megrongálhatták a padlólemezét. A monacói pilótával tehát egyelőre továbbra sem kegyes a sors a hazai versenyén, hiába diktált eddig megint erős tempót.

Wrong way – A Ferrari pilótái szerint Monacóban visszafelé több lenne az előzés

Az utolsó percekben hosszabb etapokat teljesítettek a versenyzők, így nem reprezentatív, hogy a Carlos Sainz-Max Verstappen-Sergio Pérez hármas a 10-12. helyen végzett, míg Leclerc például a közepes keveréken jegyezte az 5. helyet érő idejét. A falat egyébként többek között ő és Verstappen is súrolta a kerekével.

A kisebb csapatok körében azt érdemes kiemelni, hogy Pierre Gasly erőforrásában valami gubanc lehetett, a francia kevés kört tett meg, míg az RB versenyzői ismét jó formát mutattak.

Szombatra és vasárnapra már tiszta időt vár a meteorológia, csapadék nélkül. A második edzés 17 órakor kezdődik.