back to top
KezdőlapFormula 1Pérezt borzasztónak, Hamiltont az élmezőnynél gyengébbnek látták az újságírók

Pérezt borzasztónak, Hamiltont az élmezőnynél gyengébbnek látták az újságírók

-

Három szakoldal félidei értékelését néztük meg, hogy milyennek látták az F1-es mezőny tagjainak teljesítményét. Nem meglepő módon Sergio Pérez a rangsor hátuljában szerénykedik.

Az Autosport és az Auto Motor und Sport a megszokott 1-10-es skálán értékeli a futamok után a versenyzők teljesítményét, míg a The Race sorrendbe állítja a mezőny összes tagját, így kvázi 1-től 20-ig osztanak ki pontszámokat, mindenkinek különbözőt. A szezon első fele (pontosabban a 14/24. futam) után a kapott pontszámokat átlagoltuk, így jött ki, hogy ki hol áll az eddigi rangsorban.

Egyetértés született abban, hogy Max Verstappen nyújtotta a legjobb teljesítményt, majd Lando Norris és Charles Leclerc következett, utóbbi a The Race-nél megelőzte Norrist. Az F1 nyolc legjobb pilótájának személyében szintén konszenzus alakult ki, Carlos Sainz helyezése az, amiben nagyobb szórás figyelhető meg, a 4-6-7. helyekre jött ki az átlaga az egyes szakoldalaknál. Rajta kívül Oscar Piastri, Nico Hülkenberrg, George Russell és Lewis Hamilton fért be az első nyolc közé, Hülkenberg kiváló teljesítménye a Haasban tehát a pontszámokban is megjelent.

Mögöttük az átlagos értékelésben Fernando Alonso és Esteban Ocon következik, aztán holtversenyben, ábécé-rendben az Alexander Albon-Cunoda Juki-Pierre Gasly csoport.

Pérez mindenhol a mezőny utolsó negyedében végzett, az Autosport egyenesen az utolsó helyre rakta. A legalacsonyabb átlagpontszám eltérő volt az egyes oldalaknál, az Auto Motor und Sport ezt Csou Kuan-jü-nek, a The Race Logan Sargeantnak adta. Utóbbi két versenyzőben közös, hogy talán az utolsó idényüket futják a világbajnokságában, Sainz érkezése miatt Sargeant biztos nem marad a Williamsnél. Ugyanakkor Pérez hiába rendelkezik szerződéssel 2025-re a Red Bullnál, neki is nagyon inog a helye, amit egyes hírek szerint legutóbb az F1 vezetése mentett meg neki

Verstappen szerint nagyobb bajok is vannak a Red Bullnál, mint Pérez teljesítménye