back to top
KezdőlapFormula 1Bepánikolt a Ferrari fiatal pilótája a bemutatkozásának hírére

Bepánikolt a Ferrari fiatal pilótája a bemutatkozásának hírére

-

A fiatal Oliver Bearman felidézte a szaúdi versenyhétvégét, amelyen bemutatkozott az F1 mezőnyében futamon is.

Az idei szezont az F2-ben töltő Bearman számára Carlos Sainz vakbélgyulladása teremtette meg a lehetőséget Szaúd-Arábiában, és kiválóan élt is vele, hiszen bár szinte vakon ült be a Ferrariba, nem csetlett-botlott, és a 7. helyen ért célba. Nagy kontraszt ez például ahhoz képest, hogy 2009-ben a Felipe Massa helyére beugró Luca Badoer szégyenszemre a mezőny legvégén kullogott a vörösök autójával.

Bearman teljesítményét mindenki méltatta, de a fiatal brit érthető módon nagyon izgult a váratlan lehetőségről értesülvén. „Az időmérő napján Chrisszel és a kis stábom többi tagjával ültünk, amikor láttam Chris telefonján, hogy Fred Vasseur hívja. Ez általában nem jelent jót, mert nem szokott sok csak azért felhívni, hogy szerencsét kívánjon az F2 versenyére. Észrevettem, hogy Chris arcán különleges kifejezés jelenik meg, és összeállt bennem a kép. Tudtam, hogy Carlos nem érzi jól agát, izgatottá váltam” – mondta. (A menedzsere Chris Harfield, Vassueur pedig a Ferrari csapatfőnöke.)

„Chris telefonja nem működött jól, ezért utána felhívtam Fredet, aki elmondott mindent. Azt hiszem, kicsit bepánikoltam, mert szólt, hogy nyugodjak le és menjek a pályára. Őrület volt. Azt hiszem, érezte a pánikot a hangomban. Rápillantottam apámra, és szerintem ő is ezt olvasta le az arcomról.”

„Elviharzottam a paddockba, mielőtt megjelent a hír. Akkor senkinek sem tűntem fel, csupán egy F2-es pilóta voltam, aki a Ferrarihoz tart ebédre vagy valami más okból.”

Jövőre már a mezőny állandó pilótájaként látjuk Bearmant a Haasnál, Esteban Ocon csapattársaként. A brit elárulta, hogy leginkább az időmérős tempóján kell javítania, az alacsonyabb szériákban eddig főleg ezzel gyűlt meg a baja.

Verstappen nyomdokain már Bearman is kapott saját dalt, de az omlettel még meggyűlik a baja