back to top
KezdőlapFormula 1A Ferrarinál kiderül, visszatért-e a vakvágányról

A Ferrarinál kiderül, visszatért-e a vakvágányról

-

A Belga Nagydíj azért lesz fontos a Ferrarinak, mert kiderül, hogy a félresiklott fejlesztések által okozott problémákat meg tudták-e oldani.

A szezont jól kezdő Ferrari az elmúlt hetekben látványosan lemaradt a fejlesztési versenyben a kiszemelt vetélytársaktól, mostanában többnyire csak bottal ütheti a McLaren, a Mercedes és a Red Bull nyomát. A kálvária Imolában kezdődött, ahol a frissítések a tempó javítása helyett problémákat generáltak: visszatért az autó pattogása, amitől korábban sikerült megszabadulniuk.

A legutóbbi hasonló jellegű, lendületes kanyarokból és sok egyenesből álló helyszínen, Silverstone-ban a Ferrari nem használta a mellélövésnek bizonyuló imolai újításokat, helyette olyan régebbi elemeket szerelt az autóra, amik nem okoztak pattogást. A Belga Nagydíjon azonban nem tesznek így, bevállalják a frissebb csomagot a megfelelő korrekciók végrehajtása után. Charles Leclerc kíváncsian várja az eredményt, bár nem dúl benne az optimizmus.

„Spa lesz a nagy teszt számunkra, mert ilyen pályán jöhetnek elő leglátványosabban a problémáink. Meglátjuk, kell-e tovább foglalkoznunk velük a megoldásért, vagy [a Hungaroringen bevetett] fejlesztés segített jó irányba vinni bennünket” – mondta. A Hungaroring ugyanis alapvetően lassú-közepesen gyors pálya, ahol ebből fakadóan korábban sem jelentkezett az autókon drámai ugrándozása.

„Lépéseket teszünk a jó irányba, de nem vagyok biztos benne, hogy eleget tettünk a probléma megszüntetéséért. Arra számítok, hogy Spában ismét előjön.”

Leclerc azt mondta, a pattogás intenzitásán nem tudnak enyhíteni, inkább az tekinthető jó eredménynek, ha rövidebb ideig szenvednek tőle a pályán.

Vestappen bajba kerülhet Spára, és most nem lesz olyan könnyű dolga, mint az elmúlt években