back to top
KezdőlapFormula 1Sajtóhír: a riválisok a Red Bullt vádolják a hasmagasság-állítós trükkel

Sajtóhír: a riválisok a Red Bullt vádolják a hasmagasság-állítós trükkel

-

Holland sajtóértesülés szerint a Red Bull az az istálló, amely kapcsán felmerült, hogy szabálytalan eszközzel változtat az autóján az időmérők és a versenyek között.

Az USA Nagydíj felvezetéseként számoltunk be róla, hogy az Autosporthoz eljutott információk alapján több csapat is megkereste az FIA-t, mert a gyanújuk szerint az egyik istálló tilosban jár. Mégpedig azzal, hogy a parc fermé életbe lépése alatt, a pilótafülkéből elérhető eszköz segítségével állít az autójának hasmagasságán, egészen pontosan az annak elülső részén található „teástálcán.” Noha az FIA egyelőre nem kapott meggyőző bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy bármelyik csapat ilyen eszközt használna, ennek ellenére a hétvégi austini futamtól kezdődően változtat a teástálcát ellenőrző folyamatain, és akár plombát tehet bármilyen olyan eszközre, amelyet a hasmagasság állítására használhat az adott csapat.

„Az elülső hasmagasság állítását parc fermé-körülmények között szigorúan tiltják a szabályok. Miközben nem kaptunk semmilyen utalást arra, hogy bármelyik csapat is használna ilyen rendszert, az FIA továbbra is éberen igyekszik betartatni a sportág szabályait. Ennek részeként módosítottunk a folyamatainkon, hogy biztosítsuk, az elülső hasmagasságot ne lehessen könnyen változtatni. Egyes esetekben ezért plombát használhatunk a megfelelőség további biztosítására” – mondta az FIA egyik szóvivője az Autosportnak.

A Red Bullt gyanúsítják

Miként az várható volt, az austini F1-es hétvége csütörtöki sajtónapján akcióba lendülnek a helyszínen tartózkodó újságírók, akik közül a Red Bullhoz igencsak beágyazott Erik van Haren a holland De Telegraaf hasábjain már be is számolt róla, hogy a riválisok által gyanúsított csapat a Red Bull. „Az ilyesfajta változtatás nem engedélyezett, a Red Bullt érintő gyanakvás bizonyos csapatok részéről pedig már számos technikai megbeszélésen felmerült. A Red Bull ugyanakkor tagad és rámutatott arra, hogy az ehhez hasonló rendszereit minden csapat feltölti az FIA szerveire, és azok mindenki számára hozzáférhetőek” – írja van Haren.

2025-től változik a pontrendszer a Forma–1-ben