back to top
KezdőlapFormula 1Gasly figyelmeztette az Alpine-t

Gasly figyelmeztette az Alpine-t

-

Az Alpine nemrég bejelentette, hogy az elkövetkezendő futamokra nem tervez semmilyen újítást bevetni az A524-re. A csapat pilótája, Pierre Gasly ebből kifolyólag nem lesz egyszerű az életük.

Az enstone-i istálló számára egyáltalán nem az elképzeléseknek megfelelően alakul. Gasly és Esteban Ocon mindösszesen egyszer tudott bejutni a Q3-ba, és eddig csak 5 pont szerepel a neve mellett a konstruktőri bajnokságban.

Újabb F1-es szörnyszülött jöhet létre egy csapat és egy motor házasságából

A csapat eredményei évről évre rosszabbak lesznek, mivel amíg 2022-ben a 4. helyen zárták a konstruktőri bajnokságot, addig tavaly már csak a 6. pozícióban lettek rangsorolva. Idén a francia istálló csak a 8. helyen áll két ponttal lemaradva az előtte álló Haastól.

Az Alpine duója Montrealban ki tudta használni az eső okozta káoszt, és idén először fordult elő olyan, hogy mindketten a pontszerzők között lettek rangsorolva a leintést követően. Azonban hiába ez a jó eredmény, Gasly borús kilátásokkal vág neki az előtte álló hétvégéknek.

„A közeljövőben semmilyen újításunk nem lesz – árulta el a 2020-as Olasz Nagydíj győztese. – A célunk az, hogy idén még egy komolyabb lépcsőt eszközöljünk az autón. Montrealban nagyon nehéz volt az időmérő edzés. Szerintem nehéz hétvégék előtt állunk, ha normálisak lesznek a körülmények. Emiatt ki kell használnunk az adódó lehetőségeket, mert a fejlesztések megérkezéséig csak ebben reménykedhetünk.”

Gasly a derűlátó kijelentését követően megdicsérte csapatát, amiért kettős pontszerzéssel hagyhatta el a Kanadai Nagydíj helyszínét.

„Erre óriási szükségünk lesz az év végéig, mert tudjuk, hogy a Williams egy nagyon versenyképes autóval rendelkezik – folytatta a mondandóját Gasly, aki ha marad az Alpine-nál 2025-ben is, akkor biztosan egy vadonatúj csapattársat fog kapni maga mellé.

„Már az időmérőkön is meggyőzőek voltak, és a Haast sem lesz szabad elfelejtenünk, mert az ő tempójuk is jónak számít. Tudjuk, hogy ezeken a napokon a létező legjobb eredményeket kell produkálnunk, nem engedhetünk meg magunknak semmilyen hibát sem. Nem vállalhatunk felesleges kockázatot sem.”

„A kialakult helyzetet jól kezeltük, és bízom benne, hogy e téren nem lesz változás a szezon legvégéig.”

Ez alapján fogja kiválasztani Ocon utódját az Alpine