back to top
KezdőlapFormula 1Hiába igaz, hogy Alonso neve D betűvel kezdődik, mégsem ért pontot Péreznek

Hiába igaz, hogy Alonso neve D betűvel kezdődik, mégsem ért pontot Péreznek

-

A nyári szünetre érkezett meg az F1-es mezőny tagjait mindenféle bolondos játékoknak kitevő Grill the Grid legújabb része, amelyben a pilóták ismét beleeshettek abban a kellemetlen csapdába, amikor nem jut eszükbe, hogy ők maguk a helyes válasz.

A versenyzőknek néhány korábbi esethet hasonlóan ezúttal is végig kellett zongorázniuk az ábécét, most minden betűvel egy olyan aktív vagy korábbi pilóta vezetéknevét mondani feladatként, aki legalább száz nagydíjon rajthoz állt már a Forma-1 történetében.

A videó az angol nyelv mélyebb ismerete nélkül is teljességgel élvezhető, hiszen jórészt nevetés, ööö-zés, meg nevek hangzanak el benne, miközben a néző maga is találgathat.

A feladat persze ismét nehezebb, mint amilyennek tűnik, a versenyzőknek olykor aktuális pilótatársak nevei sem ugrottak be, abban pedig nagyobb eltérés figyelhető meg, hogy ki mennyire van képbe a sport múltbeli alakjaival.

Akadtak bőven meglepődések, bakik és cseles válaszok is. Utóbbira példa, hogy Sergio Pérez a D betűnél Fernando Alonsót említette, tudja ugyanis, hogy a spanyol pilóta második vezetékneve Díaz, a kegyetlen játékvezető azonban ezt nem fogadta el helyes válasznak.

Alonso egyébként a mezőny 20 tagja közül egyedüliként nem vett részt a játékban. Ennek lehet oka egyéb elfoglaltság is a felvétel készültének napján – korábban a Mercedes pilótáinak részéről is előfordult limitált részvétel a Grill the Gridben.

A végén pedig összesített táblázatban látható, hány pontot értek el a versenyzők.