back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton: A stressz megrövidítette az életem

Hamilton: A stressz megrövidítette az életem

-

Egy újságíró kérdésére azt válaszolta Lewis Hamilton, hogy az idei csalódás és a stressz ki fog hatni rá hosszú távon.

A Mercedes 2022 után 2023-ban is kiábrándító évet zárt a saját mércéjével, Hamilton pedig idén sem nyert futamot, jóllehet, a csapat végül megtartotta a konstruktőri 2. helyet a szezon végére lendületbe jövő Ferrarival szemben.

Az Auto Motor und Sport által publikált csoportos interjúban látható, hogy valaki megkérdezte a brit pilótát, hogy a csalódás meghosszabbítja-e a karrierjét, de ő meglepő választ adott erre.

„Inkább azt mondanám, megrövidítette az életem. A stressz csökkenti a várható élettartamot – nyilatkozta. – Ugyanakkor hálás vagyok a próbatételekért és a leckékért, amit csapatként megtanultunk. Erősebb lett az együttműködés a csapaton belül.”

Wolff osztott-szorzott, majd megállapította, hogy még mindig Hamilton a legjobb

Hamilton 2025 végéig szerződést hosszabbított a Mercedesszel. Azt mondta, természetesen az újabb futamgyőzelmek, a nyolcadik vb-cím is motiválja a folytatásra, de szeretné látni azt is, hogy Afrikában újra F1-es versenyt rendeznek, valamint saját Mission 44 nevű projektjével is haladni szeretne, amellyel hátrányos helyzetből érkező fiatalokat támogat az élet különböző területein.

Az interjúban megkérdezték tőle azt is, tanult-e valamit saját magáról, de Hamilton azt felelte, „semmi olyat, amit már ne tudott volna.”

A brit klasszis a pontverseny 3. helyén végzett a Red Bull párosa mögött, ez egyébként előrelépés neki a tavalyi évhez képest, hiszen 2022-ben csak 6. lett.