back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton nem választaná a könnyebb utat, úgy, mint Rosberg

Hamilton nem választaná a könnyebb utat, úgy, mint Rosberg

-

Miután 2016-ban Nico Rosbergnek sikerült legyőznie csapattársát, Lewis Hamiltont, és világbajnok lett, hirtelen gondolt egyet, és úgy döntött visszavonul, ezzel pedig még csapatát is meglepte.

Lewis Hamilton vasárnap már a negyedik világbajnoki címét zsebelte be, de elmondása szerint esze ágában sincs olyat lépni, mint Rosberg tavaly.

„Ezt az évet minden eddiginél jobban élveztem.” – mondta Hamilton. „Egy bizonyos ponton túl majd biztos jó lenne egy helyen élni, többet szocializálódni, minden nap kutyát sétáltatni vagy szörfözni, ilyesmi, de huzamosabb ideig egy helyen élni.”

„De úgy gondolom, hogy negyvenen túl is nagyon lehet élni, aktívnak lenni, egyensúlyban kell lenni. Nem tudok már majd visszatérni a Forma-1-be, így lesz egy pont, ahol már oké, elég lesz. Már így is áldás, hogy ilyen csodálatos időszakot tölthettem itt ebben a tíz évben. Remélhetőleg még van helyem itt, folytatom, míg a legjobb formámban vagyok. A csúcson akarom abbahagyni, ez a célom.”

„Persze minden évben könnyű lenne azt tenni, mint Nico, egyszerűen csak abbahagyni és visszavonulni, négy bajnoki címmel. De azt gondolom, hogy több van bennem. Van még előttem kihívás előttem, a neheze még csak most jön. De szeretem ezt, imádom, igazi kihívást jelent.”