back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton igyekszik megvédeni Brad Pittet a nevetségessé válástól

Hamilton igyekszik megvédeni Brad Pittet a nevetségessé válástól

-

Lewis Hamilton bepillantást engedett abba a munkába, amit Brad Pitt készülő F1-es filmjében végez. A 60 esztendős szupersztár sokat köszönhet majd neki.

Alighanem sokan emlékeznek még minden idők egyik, ha nem a legrosszabb autóversenyzős filmjére, a vele szemben támasztott várakozásokat minden szempontból alulmúló Felpörgetve című alkotásra. Az eredetileg F1-es filmnek indult, végül Bernie Ecclestone ellenállása miatt a CART-világában játszódó produkcióban hiába vitte Sylvester Stallone a főszerepet, az általa alakított Joe Tanto évtizedekkel később is főként vicc tárgyát képezi.

Ha esetleg valaki elfelejtette volna, melyik filmről is van szó (külön kiemelendő a CART-autók F1-es hangja…):

Talán nem véletlen, hogy azóta senki nem próbálkozott filmet forgatni a Forma–1-ben, ám a Liberty Media nevével fémjelzett, új területeket meghódító F1-ben eljött az ideje, hogy – ezúttal a sportág teljes támogatása mellett – most már el is készüljön egy ilyen mű. A Joseph Kosinski rendezésében, Jerry Bruckheimer produceri hozzájárulása mellett tavaly óta forgatott „F1” jövőre kerül a mozikba Brad Pitt főszereplésével, és hogy a 60 éves szupersztár ne járjon úgy, mint kollégája, abban Lewis Hamilton is nagy segítségére van.

A hétszeres világbajnok ugyanis producerként és tanácsadóként vesz részt a munkában, az Esquire-nek pedig most arról beszélt, hogyan akadályozott meg néhány olyan jelenetet, aminek nem sok köze lett volna a valósághoz. „Ehren [Kruger forgatókönyvíró] rengeteg kutatást végzett, rengeteg versenyt megnézett, egy csomóra el is jött, aztán pedig elvonult és megírta a forgatókönyvet. Leültünk beszélgetni arról, hogy miről szól a versenyzés, majd amint elkészült a forgatókönyvvel, ismét leültem vele, és tulajdonképpen elmondta, hogy mik azok, amik baromságok, amik nem tűnnek valóságosnak és amelyek nem egyeznek azzal, amiről az F1 szól. Próbáltuk annyira hitelessé tenni, amennyire csak lehetséges.”

Brad Pitt, Damson Idris, Apex, Brit Nagydíj
Brad Pitt és Damson Idris remélhetőleg nem válik vicc tárgyává / Fotó: Formula 1

„Eközben én indítottam egy produkciós céget, úgyhogy én is producer lettem. Az összes területbe be tudnak vonni, biztosra megyek, hogy a szereplőgárda sokszínű legyen, hogy legyen nő a kerékcserét végző csapatban, ami a valóságban soha nem fordult még elő (valójában de – a szerk.). Azt akartam, hogy Hans Zimmer készítse a film zenéjét, szóval ő is a fedélzetem van. Joe [Kosinski] csodálatos abban, hogy mindenbe bevon engem.”

Hamiltont ezután arról kérdezték, pontosan milyen jellegű dolgokat kifogásolt. „Versenyjelenetek és a mérnökök által használt technikai zsargon. De különösen versenyjelenetek, előzések, bokszkiállások, stratégiák és ilyen dolgok. Talán lett volna olyan baleset, hogy az autó nekimegy a falnak, szaltózik, majd a kerekeire érkezik és megy tovább, ilyesmi azonban nem történik meg a Forma–1-ben.”

Hamilton olyan pilótával ünnepelt a Magyar Nagydíj után, aki nem is vett részt a versenyen (fotók)