back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton elárulta, hogyan találták ki a mérnökével a „Hammertime” -ot

Hamilton elárulta, hogyan találták ki a mérnökével a „Hammertime” -ot

-

Lewis Hamilton rendkívül jó kapcsolatot ápol a versenymérnökével, Peter Bonningtonnal. A brit rekordbajnok még 2013-ban szerződött a Mercedes csapatához és azóta dolgozik együtt Bonningtonnal és a hétszeres bajnok szerint a honfitársa is nagy részt vállalt a csapatnál elért sikereiben.

„Bono” hangját már számtalan alkalommal hallhattuk a Forma-1-es versenyhétvégék folyamán és a vasárnapi versenyeken rendszeresen szokta használni a „Hammertime” kifejezést. MC Hammernek a 90-es években volt egy „U can’t touch this”, de most jelen helyzetben nem erre kell gondolni. Hamilton nemrégiben felfedte, miként találták ki ezt a kifejezést a versenymérnökével közösen.

„Egy idő után unalmas lett, hogy nyomd, növeld a tempót, mert ténylegesen azt csináltam” – mondta a brit bajnok, aki idén még nem tudott futamgyőzelmet ünnepelni. – Szükség volt valamire, amivel ki lehet fejezni azt, hogy most nagyon nyomni kell. Ekkor találtuk ki a Hammertime-ot, amiben a nevem is benne van részben.”

Idén azonban nem hallhattuk sokat ezt Hamilton rádiójában, mivel a Mercedes az idei szezonban mindössze pár futamon volt képes a futamgyőzelemért harcolni. Ez pedig egy szokatlan dolog volt a szurkolók számára, ugyanis a turbóhibrid érában nem volt még olyan év, ahol a brackley-i istálló győzelem nélkül maradt volna.

Mexikóban azonban Hamilton végig a közvetlen élmezőnyben volt és a kiállása ellőtt érkezett is a Hammertime, hogy nyomja meg az etapja végét. Ugyan Max Verstappennel szemben nem volt esélye, de a 2. helyét meg tudta őrizni Sergio Pérezzel szemben. A brit rekordbajnok most az egyik kedvenc helyszínén, Brazíliában próbálhatja meg növelni a győzelmei számát.

Forrásgpblog.com