back to top
KezdőlapFormula 1Wolff lelket önt Hamiltonba, győzelmet ígér neki

Wolff lelket önt Hamiltonba, győzelmet ígér neki

-

A Mercedes csapatfőnöke kijelentette, hogy Lewis Hamilton nem felejtett el vezetni, és azt mondta, fog még versenyt nyerni idén.

Az Osztrák Nagydíjon George Russell húzott hasznot az 1. helyért kakaskodó Max Verstappen és Lando Norris ütközéséből, 2022 kezdete óta ő szerezte meg a Mercedes második nagydíjgyőzelmét is. Russell idén ismét rendszeresen gyorsabb csapattársánál, a tabellán 111:85-re vezet vele szemben.

Toto Wolff az ünneplés közben nem feledkezett meg a hétszeres világbajnokról sem, akit a futamgyőzelem ígéretével próbál motiválni. „Rossz sorozatban van. A versenyzők lelkét összezúzhatja, amikor úgy érzik, versenyeken át nem tudják a legjobb teljesítményüket hozni. Épp találkoztam vele, át kell lendülnie ezen” – mondta a Mercedes csapatfőnöke a Sky Sportsnak.

„Nem felejtett el vezetni hirtelen. Összeállnak majd a dolgok, Barcelonában káprázatos versenyt futott, szóval át kell lendülnünk ezen. Fogunk versenyt nyerni vele idén.”

Ez már csak azért is fontos lenne, mert Hamilton az év végén elhagyja a Mercedest a Ferrari kedvéért, és a korábbi sikerek emlékének adózva mindkét fél szívesen pezsgőzne még legalább egyszer közösen a dobogó tetején. Hamilton utoljára a 2021-es szaúdi futamon nyert.

Az utóbbi időben azonban érkeztek olyan vélemények, hogy a Mercedes már szándékosan a maradó versenyzőjét, Russellt helyezi előtérbe.

Wolff akkora hibát vétett, hogy az majdnem a Mercedes győzelmébe került