back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton megválthatja a halhatatlanságot, ha bajnok lesz a Ferrarival?

Hamilton megválthatja a halhatatlanságot, ha bajnok lesz a Ferrarival?

-

Biztosan lesz oka bánkódni a döntése miatt Lewis Hamiltonnak, ha a következő években a Mercedes autója gyorsabbnak bizonyul a Ferrarinál? Günther Steiner szerint a brit már éppen eleget elért ahhoz, hogy minden további siker már csak extra adalék legyen a karrierjében.

Bár a Forma-1 legáltalánosabb velejárója, hogy két szezon között is jelentős átrendeződés történhet az erőviszonyokban, egy új szabályrendszer érkezése pedig végképp felkavarhatja a lapokat, az utóbbi hónapokban mégis egyre több szkeptikus vélemény hallatszik a paddockban azzal kapcsolatban, hogy Hamilton jó döntést hozott-e a Ferrarihoz való 2025-ös leszerződéssel.

Elvégre a nyár beköszöntével a Mercedes átugrotta a Ferrarit az idei erősorrendben, ráadásul a 2026-ra zajló előkészületekről érkező hírek szerint az új motor fejlesztésével is a német gyártó áll a legjobban. És már ennyi is elég volt, hogy sokan arról kezdjenek el beszélni, hogy Hamilton még megbánhatja télen meghozott döntését.

A Haas korábbi csapatfőnöke, Günther Steiner szerint azonban Hamilton bölcsebb annál, mint hogy ilyen gondolatok aggasztják, ugyanis tudja, hogy egy erős Ferrarival sokkal többet nyerhet, adhat hozzá a sport történelméhez, mint amit veszíthet akkor, ha néhány eredménytelenebb évvel zárja impozáns karrierjét.

„Úgy gondolom, Lewis kellően magabiztos. Meghozta a döntést, és tudja, hogy már nem változtathat rajta. Nem sajnálkozik, hanem előre tekint” – idézi Steinert a racingnews365.

A Mercedesnél nincs egyetértés abban, miért hagyja el őket Hamilton

„Gondoljunk bele, mi történne, ha elkezdene futamokat nyerni, ahogy most a Mercedesszel teszi. Igazi hősként tekintene rá a világ. Kétségtelen, hogy már most is egy legenda, de ha eljuttatná a Ferrarit a világbajnoki címig, és alighanem ezzel a céllal megy oda, akkor örökre emlékezni fog rá a világ.”

„Bizonyosan eszébe fog jutni, hogy mi lett volna, ha marad, de bízik magában. Hét világbajnoki cím után már nincs mit bizonyítania.”

A Ferrari 17 évvel ezelőtt nyert utoljára egyéni, 16 évvel ezelőtt pedig konstruktőri címet, ha pedig utóbbiról idén is lemarad, azzal saját története legrosszabb időszakát írja újra, hiszen korábban 16 évnél tovább még sohasem maradt konstruktőri titulus nélkül. A teljes F1-es tekintve viszont a McLaren írhat történelmet idén, ők ugyanis 26 évvel ezelőtt, 1998-ban nyerték meg utoljára a csapatok bajnokságát, ilyen hosszú kihagyás után pedig senki nem tudott még visszatérni a csúcsra.

Korábbi főnöke értékeli a lefelé igazoló Sainz helyzetét: Nem jó, ellenben tragikus