back to top
KezdőlapFormula 1A Ferrari nagy fogással készült Hamiltonnak

A Ferrari nagy fogással készült Hamiltonnak

-

A Ferrari csapatfőnöke a hírek szerint az egyik legnagyobb rivális pilóta versenymérnökét próbálta megszerezni Lewis Hamilton mellé.

Pár hete eldőlt, hogy nem tart Hamiltonnal a Ferrarihoz az eddigi versenymérnöke, Peter Bonnington, azaz „Bono.” A hétszeres világbajnok így 2012 után először kap új társat ebben a fontos pozícióban, de pontos nevet még nem kaptunk.

A Corriere Della Sera értesülése szerint a Ferrari nem mást szemelt ki a posztra, mint Max Verstappen versenymérnökét, Gianpiero Lambiasét, vagy ahogy a rádióforgalomban gyakran halljuk, „GP”-t. Ez nyilván komoly skalp lett volna Vasseur-től, hiszen Lambiase kapcsolata sem friss Verstappennel, 2016 óta dolgoznak együtt ebben a formában, a szakember pedig már 2005 óta tölt be ilyen munkakört, korábban Giancarlo Fisichella, Paul di Resta és Sergio Pérez versenymérnöke volt.

Úgy tűnik viszont, hogy a Red Bull nem veszít el egy újabb fontos láncszemet a gépezetéből, mert ugyanezen forrás alapján Lambiase szerződést hosszabbított velük.

A következő szezontól az autóban ülve Hamilton legfontosabb kapcsolata a külvilággal így vélhetően Riccardo Adami lesz, akit Carlos Sainztól „örököl meg.”

Csodálatos győzelme után Leclerc mértékletességre intette a Ferrari rajongóit