back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton kiakadt: Miért nem mentette meg senki a W Seriest?

Hamilton kiakadt: Miért nem mentette meg senki a W Seriest?

-

Lewis Hamilton enyhén beszólt a Forma-1-et birtokló Libery Media-nak, amiért nem mentették meg a komoly anyagi gondokkal küzdő W Seriest, akik végül emiatt be sem tudták fejezni az eredetileg tervezett szezonjukat.

A W Series – ahol csakis kizárólag nők versenyezhetnek – abból a célból lett létrehozva, hogy segítsék a nők helyzetét az autósportban és hogy az itt eltöltött évek után képesek legyenek tovább lépni a Forma-1 felé vezető úton. A női mezőny a hétvégi Amerikai Nagydíjon is versenyzett volna, azonban az anyagi dolgok közbeszóltak.

A sorozat azt követően jelentett anyagi csődöt, miután kútba esett egy amerikai céggel megbeszélt anyagi megállapodás. A döntés értelmében Jamie Chadwick lett a sorozat bajnoka, immáron zsinórban harmadik alkalommal.

A Mercedes hétszeres világbajnoka az Amerikai Nagydíj sajtónapján elmondta, hogy a Forma-1-nek teljes vállszélességgel ki kellett volna állnia és támogatnia kellett volna a W Series-t.

„100%-ban támogatniuk kellett volna a W Seriest” – mondta a brit rekordbajnok, aki a Magyar Nagydíjon még meg is látogatta a sorozatban versenyző hölgyeket. – A Forma-1 történetében soha nem a nők voltak a középpontban, egyáltalán nem kaptak elég figyelmet.”

„Ugyan van ez a sorozat, de nem segítik őket igazán, így lényegében esélyük sem nyílik arra, hogy eljussanak a Forma-1-be. Rengeteg ember pedig ezen van kiakadva, hogy miért nem látunk egyetlen női pilótát sem a királykategóriában? Többet kell tennünk ennél, mert ez a jelenlegi helyzet egyáltalán nincsen rendben.”

A Forma-1 az utóbbi időben óriási népszerűségnek örvend. Ez az új amerikai tulajdonosoknak, és a Netflix sorozatnak is köszönhető, ami miatt számos új szurkoló kezdte el követni a száguldó cirkusz eseményeit.

Hamilton szerint a Liberty Media-nak „nem kellett volna sokat feláldoznia” a bevételeiből, hogy megmentsék a sorozatot, azonban ezt ők mégsem voltak hajlandók megtenni.