back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton költői kifejezésekkel beszélt a bizakodásáról

Hamilton költői kifejezésekkel beszélt a bizakodásáról

-

Lewis Hamilton kijelentette, a Mercedes tudja, min kell változtatnia, a megoldás is készül, csak időigényes minden fejlesztést megvalósítani.

A Mercedes továbbra is távolról szemléli a mezőny legelejét, jelenleg jó esetben legfeljebb a negyedik helyezettnek tűnik az erősorrendben a Red Bull, a Ferrari és a McLaren nyomában. Van néhány kifejezés, amit előszeretettel használnak, ilyen a makrancos autóra vonatkozó „díva„, vagy az iránykeresés, tájékozódás kapcsán a „Sarkcsillag„. Utóbbi Hamilton legfrissebb nyilatkozatában is előjött, amikor a hétvégi imolai verseny előtt beszélt.

„Az előző futam pozitív volt, de még hosszú út áll előttünk. Izgatottan várom a fejlesztéseket. Az előző versenyen jó irányba mozdultunk, ezen a versenyen is lesz némi frissítés, és továbbiak is érkeznek majd” – mondta.

„Úgy érzem, megtaláltuk a Sarkcsillagunkat, tudjuk, min kell változtatni. Csakhogy ez időigényes. A csapatban lévő energia azonban káprázatos, mindenki nagyon szívós. Folytatjuk a kemény munkát, hiába ütöttek ki minket sokszor. Leszegett fejjel megyünk előre és arra koncentrálunk, hogy minden hétvégén a legjobb munkát végezzük.”

Hamiltont a gumik nagyon szűk működési tartománya is zavarja idén. A Ferrarival és a McLarennel ellentétben a Mercedes még nem vetett be átfogó frissítést az autón, a nagyobb hatású fejlesztéseket a közeljövőre ütemezték.

Vasseur szerint Hamilton és Leclerc máris megkezdték a mézesheteket