back to top
KezdőlapFormula 1Történelmi javulásra van szükség a Mercedesnél, véli Hamilton

Történelmi javulásra van szükség a Mercedesnél, véli Hamilton

-

A csapat veterán klasszisa, Lewis Hamilton reméli, a következő fél évben saját csúcsot dönt a Mercedes a fejlesztési ütemben.

A hétszeres világbajnok a legutóbbi, Japánban rendezett verseny után úgy vélekedett, a Mercedes nem került közelebb a Red Bullhoz egy év alatt. A csapat a 2022-ben bevezetett szabályváltozások óta csak egyetlen futamot nyert meg, és az előző szezon második felében mutatott biztató formát nem tudta átmenteni 2023-ra, általában idén sem jelentett veszélyt a Red Bullra és Max Verstappenre.

Hamilton szerint a Mercedesnek minden korábbi javulását felül kell múlnia a következő időszakban. „Nem tudom, milyen lesz jövőre az autó, de nagyon nagy a lemaradásunk. Remélnünk kell, hogy a következő hat hónapban a valaha volt legnagyobb mértékű fejlődésünket mutatjuk be, és valóban dörömbölni fogunk az ajtón” – mondta a Sky Sportsnak.

„Reméljük, az autó tervezési filozófiájának változásával visszajut a csapat oda, amit megérdemel, mert ez egy világbajnok, lenyűgöző istálló. Teljes mértékben hiszek mindenkiben, de a mostanában meghozott döntések létfontosságúak lesznek a jövőbeli pályánk szempontjából.”

Példaként a McLaren fejlődését hozta fel, a wokingiak ugyanis a mezőny második feléből az elsőbe katapultáltak az idei szezon közben.

Hamilton kiadta az ukázt: közelebb kell kerülni jövőre a Red Bullhoz