back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton: A nehézségek jobb csapattárssá tettek

Hamilton: A nehézségek jobb csapattárssá tettek

-

Lewis Hamilton úgy véli, a Mercedesnél a több éven át tartó nyeretlenségi sorozattal járó szenvedés egyik pozitív hatása ez lett. Egyéb bölcsességeket is megosztott arról, hogy mit tanult meg.

A hétszeres világbajnok hosszan böjtölt, két és fél éven keresztül, 2021 végétől egészen az idei Brit Nagydíjig nem nyert futamot. A sorozat megszakadt a Mercedes javulásának köszönhetően, azóta újabb versenyt is nyert, így szemmel láthatóan jobban érzi magát a bőrében, mint néhány hónappal ezelőtt. Azért nem tagadja, hogy mentálisan voltak hullámvölgyei, és korábban például már elismerte, hogy egy idő után már megkérdőjelezte saját képességeit és azt, hogy elég jó-e még a Forma-1 elitjéhez.

„Harcok dúltak a lelkemben, de józannak kellett maradnom és tanulnom kellett. A szívósság és az elszántság a kulcs, meg a kemény munka, ami végül mindig kifizetődik – mondta Hamilton az Esquire-nek. – Megtanultam, hogy az élet arról szól, mennyi fájdalmat elviselve tudunk tovább menni, milyen sokat szenvedve haladunk tovább. Ez az élet, nemde? Nem az számít, hogyan esünk el, hanem hogy hogyan állunk talpra.”

„Az számít, hogyan megyünk tovább minden egyes nap, milyen a kapcsolatom a velem együtt dolgozókkal. Úgy gondolom, megtanultam a nehéz időszakban jobb csapattárs lenni, mert több időnk jutott a kommunikációra figyelni.”

Amikor nem ment a szekér, George Russell erősebbnek is tűnt nála, amit többen az idősebb brit motivációjának hiányával magyaráztak.

Hamilton jövőre már a Ferrarinál folytatja a pályafutását, ahol új versenymérnökkel dolgozik tovább, mert Peter Bonnington úgy döntött, nem követi őt, hanem marad a Mercedesnél.

Hamilton: Van tervem a visszavonulás utánra