back to top
KezdőlapFormula 1Wolff szerint Hamilton rossz nyomon járva magyarázta a kiesését

Wolff szerint Hamilton rossz nyomon járva magyarázta a kiesését

-

A Mercedes csapatfőnöke nem ért egyet Lewis Hamilton véleményével, ő nem a csapat új alkatrészeivel magyarázza a brit kiesését.

Hamilton úgy vélte, „talán” a Mercedes új fejlesztéseivel nem stimmelt valami és ezért pördült ki az austini verseny elején, de Toto Wolff szerint máshol kell keresniük a rejtély kulcsát. „Nem hiszem, hogy valamilyen alapvető probléma lépett volna fel a fejlesztéseknél, szerintem inkább az aerodinamikai és a mechanikai platform között siklott félre valami” – idézte az Autosport a Mercedes csapatfőnökét.

„Folytatjuk ezzel a fejlesztési csomaggal, nem lenne értelme másképp cselekedni, különben sokat lassulnánk. Ugyanakkor nyitottnak is kell lennünk, George a júliusi frissítéssel vezetett, mert nem állt rendelkezésre már az új padlólemezből, és így is elég ütőképes volt.”

A tripla hétvégés menet most nem jön jól a Mercedesnek, mert a következő állomáson, Mexikóban az egyik autóra kényszerűségből a korábbi elemeket helyezik fel, és vélhetően a jövő hétvégi Brazil Nagydíjon használhatja mindkét pilóta egyszerre az új specifikációt – már amennyiben Hamilton véleménye nem változik. Wolff ugyanis azt sugallta, lehet, hogy nem szívesen menne ismét az új elemekkel, így azokat Mexikóban átadhatják George Russellnek, amire Hamilton már a hétvégén gavallér felajánlást tett csapattársa balesetét látva. 

A Mercedesnek nemrég a padlólemezzel volt baja, ami miatt egy időre a polcra rakták az akkori friss változatot, de mint látjuk, újabban egyre többször jelentkezik hasonló probléma a többi csapatnál is.

Niki Lauda frappáns tanácsát megfogadva fejleszti autóit a Mercedes