back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton elmondta, ő és Verstappen félreálltak volna-e Norris helyében

Hamilton elmondta, ő és Verstappen félreálltak volna-e Norris helyében

-

Lewis Hamilton szerint Lando Norrisnak még az egyéni pontversenyben is van esélye ledolgozni hátrányát Max Verstappennel szemben – és ehhez a hungaroringi hét pont sem feltétlenül fog hiányozni neki, amit fájó szívvel ő maga is feladott volna a csapata kérésére.

A nyárra a mezőny élére törő McLaren annak ellenére is esélyesnek érzi még magát a bajnoki csatában, hogy jelentős ponthátrányt kell ledolgoznia a Red Bull-lal szemben, ráadásul a Magyar Nagydíj előtt néhány futamgyőzelem ki is csúszott a csapat kezéből. A konstruktőrök között 51 pontos lemaradásuk van 11 versennyel a szezon vége előtt, itt pedig nagyban segítheti őket a felkapaszkodásban, hogy Sergio Pérez régóta rossz formában van, és nem tud sok pontot szerezni a Red Bullnak. Egyéniben 76 pont a második helyen álló Norris hátránya Verstappennel szemben, ami nehéz feladatnak tűnik a futamaiból rendre a legtöbbet kihozó holland ellen, ám Spában Hamilton úgy vélekedett, még honfitársának is van esélye idén világbajnokká válni.

„Velem is előfordult már, hogy valami 40 pontos hátránnyal érkeztem ide. De a 70 nagyon sok, pláne egy olyan autó ellen, amely szinte 100%-osan teljesít. Egyik versenyen, Ausztráliában ugyan megállt Max motorja, de ezt leszámítva rendkívül magas szintet mutatnak” – idézi Hamiltont a Racefans.

„Nem lehetetlen, de óriási kihívás és feladat. Két nagyon erős versenyzőjük van, míg a bajnoki ellenfél tulajdonképpen egy autóval végzi a pontszerzést. Szóval van valamijük, amiből elindulhatnak.”

Hamilton szerint ő semmiben nem hibás, nagyon meglepték a Magyar Nagydíj felügyelői

A Hungaroringen Norris hét pontot önzetlenül feladott, miután a verseny végén visszaadta Oscar Piastrinak a csak a boksztaktika miatt megörökölt első helyet – és a brit egyik érvként éppen az egyéniben meglévő esélyeivel próbálta győzködni a csapatot. Hamilton szerint azonban ez volt a helyes döntés, ő maga is félreállt volna.

„Ha Max van ott, ő nem engedte volna el maga mellett. De ezt nem nekem kell megmondanom. Ha viszont én lettem volna abban a helyzetben, azt tettem volna, amire a csapatom kér, bármilyen nehéz is, mert ilyenkor nem rólunk van szó, hanem arról, hogy milyen üzenetet küldünk általa. 2000 embert képviselve cselekszünk, akik értünk dolgoznak, szóval szerintem én meg tudtam volna hozni a helyes döntést” – vélekedett a brit.

Egyszer már volt motorsport az olimpián, de elég csúnyán leszerepelt