back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton megdöbbentő kijelentése: Idén már nem hinném, hogy legyőzöm George-ot az időmérőn

Hamilton megdöbbentő kijelentése: Idén már nem hinném, hogy legyőzöm George-ot az időmérőn

-

Felettébb szokatlan nyilatkozatot adott Lewis Hamilton a számára 7. hellyel végződő monacói időmérő után. Bár a hétvégére George Russell kapta a Mercedes fejlesztését, de a hétszeres bajnok ettől függetlenül is azt mondja, „valami hiányzik”.

Az idei nyolc időmérőből már hetedik alkalommal végzett Russell előrébb a két Mercedes-pilóta közül, csak Szuzukában tudott gyorsabb lenni Hamilton az egykörös tempóban.

A hétszeres bajnok a Monacói Nagydíjon a hetedik helyen zárta a kvalifikációt, nyolc századdal és két pozícióval csapattársa mögött, lemaradását pedig részben annak tudta be, hogy a Mercedes által a hétvégére hozott új első vezetőszárny egyetlen példánya a garázs másik oldalához került.

„A csapat sokat dolgozott azon, hogy új fejlesztéseket hozzon már az előző két versenyhétvégére is. Ide is érkezett, de csak egy darab van belőle, amit George kapott meg. Számítottam rá, hogy nehéz lesz jobban kvalifikálni George-nál, hiszen ő a fejlesztett elemet használja. De egyszerűen csak jó látni, hogy folyamatosan jönnek az újítások” – ecsetelte Hamilton a Sky Sportsnak, majd arról kezdett beszélni, ettől a hátrányától függetlenül is érezte, hogy valami nem lesz rendben.

Leclerc harmadszor próbálhatja a pole-ból megnyerni Monacót, Verstappen csak a 6. helyen

„Az időmérő előtt már automatikusan tudtam, hogy két tizedet veszíteni fogok, ami elég frusztráló, de egyelőre nincs rá válaszom. Nem vezetek másképpen, mint korábban, a köreim jól sikerültek, egyszerűen csak hiányzik valami.”

„Az autó jónak érződik itt, sokkal jobbnak, mint az előző években. De így is 3,5 tizedet kaptunk, ami bárhol máshol 6 tized lenne, szóval még mindig le vagyunk maradva. Folyamatosan közelebb fogunk kerülni, ahogy egyre több fejlesztés érkezik. Arra nem számítok, hogy idén már legyőzném George-ot az időmérőn, de a versenyeim erősek.”

Utolsó mondatával Hamilton némi megrökönyödést keltett, hiszen karrierje során rendre egykörös tempóban is csapattársai fölé tudott kerekedni. A Sky azon kérdésére viszont, hogy miért gondolja ezt már előre az egész szezonra vonatkozóan, a brit egy sejtelmes mosollyal válaszolt, s csak annyit tett hozzá: „Meglátjuk.”

A Russell által elért 5. hely is a Mercedes második legjobb rajthelye a szezonban, de nem sok kellett volna, hogy még valamivel jobb is legyen: Lando Norristól egyetlen ezred, de Carlos Sainztól is csak 25 ezred választotta el.

„Ez egy igazán erős eredmény, két századra voltam a harmadik helytől. Monaco sohasem volt az erősségünk, de itt is megmutatkozik a fejlesztéseink hatása. Az elmúlt pár évben kaotikus volt itt a verseny, amit most is elfogadnánk” – fogalmazott Russell.