back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton már arra készül, hogy a futamon összedolgozik Russell-lel Norris ellen

Hamilton már arra készül, hogy a futamon összedolgozik Russell-lel Norris ellen

-

A Mercedes meglepetésre kibérelte az első rajtsort a vasárnapi Brit Nagydíjra, a hazai drukkerek ráadásul az első három helyen brit pilótát köszönthettek, hiszen Lando Norris végzett a harmadik helyen. A pole-t megszerző George Russell-lel madarat lehetett volna fogatni, de egyik versenyző sem volt csalódott. Íme a top 3 leintés utáni nyilatkozata:

George Russell

„Micsoda érzés! Az év elején nem is álmodtunk arról, hogy pole-ban lehetünk itt. Egy-kettő nekem és Lewis-nak, Lando harmadik, ez óriási. Ez a szurkolóknak is köszönhető, annyi energiát adnak nekünk. Az autó jelenleg annyira jó, nagyon életre kelt az időmérőre, és micsoda élvezet vezetni ezen a pályán. Jelenleg sodródunk az árral, teljesen felvillanyoz, de teljes mértékben a holnapra koncentrálunk, mert meg kell nyernünk a versenyt. Szoros lesz Landóval, és Max is gyors lesz. Most nagyon izgatott vagyok.”

Lewis Hamilton

„Először is nagy-nagy köszönet az elképesztő közönségnek. Annyira büszke vagyok, hogy három brittel lehetek itt a top 3-ban, ez elképesztő. Hatalmas gratuláció George-nak, remek munkát végzett. Egyértelműen nem számítottunk arra, hogy az első sorban leszünk ezen a hétvégén, ez hatalmas dolog nekünk, a csapatunknak. Az autó fantasztikus volt, úgyhogy a garázsban mindenki és a teljes csapatunk megérdemli ezt.”

„Az autó remeknek érződött, csak arra kellett figyelni, hogy megfelelő legyen a gumihőmérséklet, majd az ember ne hibázzon, amikor nem szabad. Szerintem én képes voltam megtenni ezt, de végső soron volt még benne köridő, amit George képes volt megtalálni. Nagyon magabiztos vagyok az autóval kapcsolatban holnapra, szerintem összedolgozhatunk, hogy magunk mögött tartsuk Landót.”

Lando Norris

„Örülök a harmadik helynek. A briteké az első három rajthely, ami elég klassz. George és Lewis jó kört futottak, kiváló munkát végeztek, míg én elkövettem a végén egy kisebb hibát, de a harmadik hely is jó. Ha minden igaz, holnap esni fog, úgyhogy izgatott vagyok. Jó verseny lesz, felvehetem a kesztyűt George-al és Lewis-al. Remélem, hogy lesznek jó csatáink, már várom.”

A Ferrari és Hamilton végleg lemondhat Newey-ról – ide tart a Red Bull zsenije