back to top
KezdőlapFormula 1A Mercedesnél nincs egyetértés abban, miért hagyja el őket Hamilton

A Mercedesnél nincs egyetértés abban, miért hagyja el őket Hamilton

-

George Russell nemrég kijelentette, szerinte Lewis Hamiltont a Mercedes elmúlt évekbeli gyenge teljesítménye taszította a Ferrarihoz, és versenyképesebb autó esetén nem gondolkodott volna a csapatváltáson. De nem mindenki ért vele egyet.

A hétszeres világbajnok 2021 vége óta két és fél éven át nyeretlen volt, rossz sorozatát csak idén nyáron sikerült megszakítania, Silverstone után pedig legutóbb Spában is ő győzött. A Mercedes ismét felszállóágban van, átugrotta a Ferrarit, Hamilton jövő évi csapatát, ráadásul a paddockbeli információk azt súgják, hogy a 2026-os új szabályrendszerre is a brackley-i istálló lehet a legjobb helyzetben.

Hamilton persze már aláírta 2025-től érvényes ferraris szerződését, és maga is azt mondja, hogy a fejlemények fényében sem bánta ezt meg, Russell véleménye szerint azonban egy versenyképes autó tudatában nem hozta volna meg ezt a döntést az elmúlt télen.

Russell szerint ha Hamilton tudta volna, hogy ilyen jó lesz a Mercedes, nem megy a Ferrarihoz

Eltérő szemszögből látja azonban Hamilton gondolkodását a Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin, aki szerint a brit eltántoríthatatlan lenne a döntésétől, hiszen elsősorban nem a bajnoki esélyek motiválják, egyszerűen csak ki akar próbálni valami mást a csapattal való 11 évnyi együttműködés után.

„Ha bajnokságokat nyernénk, akkor arra szerintem nehezebb lenne Lewisnak nemet mondania. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy nem az autó teljesítménye volt számára az elsődleges indok. Nyilvánvalóan egy új fejezetet akar kezdeni a karrierjében a Mercedesszel való nagyon sikeres epizód után. Abban a korban jár, amelyben ha még váltást tervez, akkor azt minél előbb meg kell lépnie” – idézi Shovlint a racingnews365.

„Valószínűleg ha a bajnoki címekért harcolnánk, nehezebben menne számára a váltás, de Lewis még vágyik egy új csapatra, egy új kihívásra a karrierjében, és ha valaki eltökélte magát emellett, akkor onnantól nagyon nehéz lebeszélni róla.”

Hamilton az olimpián, Norrist kiütötte a főnöke – így kezdte a nyaralást az F1-es mezőny