back to top
KezdőlapFormula 1Kicsit azért ciki, hogy Hamilton utolsóként ismerte fel hősét, Sennát az F1-es...

Kicsit azért ciki, hogy Hamilton utolsóként ismerte fel hősét, Sennát az F1-es „Ki vagyok én?” játékban

-

Új résszel jelentkezett a Grill the Grid, az F1 hivatalos platformja által szervezett és a mezőny tagjait mindenféle szórakoztató kvízeknek alávető játék, amelyben ezúttal a sport jelenének is múltjának nevezetes tagjait kellett felismerni.

Csak két hét telt el azóta, hogy az előző epizód felkerült az F1 YouTube-csatornájára, a sietségnek pedig talán az az oka, hogy az előttünk álló hétvégétől kezdődően a mezőnyből kikerülő Logan Sargeant is szerepel a videóban, s így még elkerülhették azt a kellemetlen helyzetet, hogy ki kelljen vágni az amerikait a végleges verzióból, vagy éppen azt, hogy „idegen testként” szerepeljen a sorozatban a továbbiakban.

A bizonyára mindenki által ismert játék szabályai pofonegyszerűek voltak. A játékvezető egy F1-es személy életrajzának fontosabb állomásait olvasta fel, a pilótáknak pedig minél kevesebb segítségből kellett kitalálniuk, hogy kiről is van szó. Minél több információ elhangzását várták meg, annál kevesebb pontot kaptak a lehetséges nyolcból.

Alább látható az első játék menetének leirata. A megfejtés Ayrton Senna volt, amire többeknek is elég sokáig tartott rájönni, de különösen személetes, hogy Lewis Hamilton csak a legvégén, az utolsó segítség elhangzása után bökte ki a helyes választ, pedig a brit versenyzői karrierjének kezdetétől fogva hangoztatja, hogy a háromszoros világbajnok brazil pilóta élete és pályafutása jelentette számára az inspirációt, az ő eredményességét akarta mindig is beállítani.

Országom három Forma-1-es világbajnokának egyike vagyok. A Forma-1-es debütálásomat a Toleman csapattal ejtettem meg.Piastri kitalálta.

De a tehetségemet gyorsan felismerték.  – Ricciardo, Verstappen, Sainz és Albon kitalálta.

Később 41 futamgyőzelmet szereztem.Ocon kitalálta.

Ami akkoriban a második legtöbb volt az F1 történetében.Russell és Magnussen kitalálta.

És még ma is minden idők hatodik legsikeresebb versenyzője vagyok a futamgyőzelmek tekintetében. Az F1-en kívül szerettem jetskizni, vízisíelni, teniszezni.Gasly kitalálta.

Repülőgépmodelleket is reptettem, majd pedig meg is szereztem a helikoptervezetői engedélyt.Hülkenberg ekkor a találgatások sorában kimondta Senna nevét is.

A Lotus, a McLaren és a Williams F1-es csapatainál is vezettem, és a McLarennél szereplője voltam az F1 egyik leghírhedtebb rivalizálásának a csapattársammal, Alain Prosttal.Leclerc, Pérez, Norris, Cunoda és Stroll kitalálta.

Monaco királyának neveztek, hiszen rekordnak számító hat alkalommal győztem ott, ebből öt egymást követő évben. Ki vagyok én? – a segítségek végéhez érve Csou kitalálta, majd egy bizonytalan visszakérdezéssel végül Hamilton is.

Hamilton csak azért nem lett utolsó, mert a játék 19 résztvevője közül Sargeant és Bottas ennyi segítségből sem tudták a megfejtést, passzoltak. Persze tegyük gyorsan hozzá, nem is elvárás egy Forma-1-es versenyző felé, hogy ismerje a sport történelmét, még ha jól is mutat ez a fajta alapműveltség.

Senna csak az első megfejtendő feladvány volt a játékban, akit továbbiak követtek, a teljes videó ide kattintva nézhető meg az F1 YouTube-csatornáján, benne például az a rész, amikor Oscar Piastri Kimi Räikkönenre tippel a „szeretek bulizni és karaokézni” szöveg elhangzásánál, vagy hogy Cunoda Juki szerint Fernando Alonsónak az öccse is versenyzett az F1-ben, illetve az, hogy Hamiltonnak egy másik, hozzá több ponton kötődő legenda kitalálásával is igencsak meggyűlt a baja.

Hiába igaz, hogy Alonso neve D betűvel kezdődik, mégsem ért pontot Péreznek