back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen nem látott rendesen, miután Hamilton kilökte, és majdnem feladott egy versenyt

Verstappen nem látott rendesen, miután Hamilton kilökte, és majdnem feladott egy versenyt

-

Meglepő vallomást tett Max Verstappen a 2021-es Brit Nagydíjjal kapcsolatban, és elmondta, milyen egészségügyi következményekkel járt a Lewis Hamiltonnal történt balesete.

Max Verstappen és Lewis Hamilton 2021-es silverstone-i ütközésének komoly következményei voltak a Red Bullra nézve, hiszen a költségplafon első évében a bikás csapatot nagyon rosszul érintette az 51G-s becsapódással járó anyagi kár. Emellett nem sokon múlt, hogy ne kerüljebek a holland pilóta világbajnoki címébe a Brit Nagydíjon elbukott pontok, hiszen az őt az első körben a Copse-kanyarban kipöckölő Lewis Hamilton a 10 másodperces büntetése ellenére megnyerte a versenyt.

Az emlékezetes baleset:

A háromszoros világbajnok pedig most, 3 évvel később elárulta, hogy nemcsak anyagi következményekkel járt a baleset, hanem rá nézve egészségügyivel is, a látása ugyanis bizonyos helyzetekben nem volt a régi. „Nagyon sokan nem tudják ezt, de akkoriban látási gondokkal küzdöttem a silverstone-i baleset miatt, különösen a huplis pályákon, valamint azokon, amelyeken sok a reklámtábla a pálya mellett” – vallotta be a Red Bull honlapjának.

Ráadásul Verstappen elmondása szerint nem sokon múlt, hogy tényleg a világbajnoki címébe kerüljön a baleset, a 2021-es USA Nagydíjon – amelyet nagy csatában nyert meg Hamilton előtt – ugyanis közel állt hozzá, hogy az austini pálya huplis aszfaltján feladja a versenyt.

„Azon a futanon nemcsak Lewisszal küzdöttem, hanem az elmosódó képekkel is. Olyan volt, mintha egy versenycsónakot vezettem volna 300 km/órával. Senkinek nem említettem ezt akkoriban, mert a bajnoki címért harcoltam, de néhány körön át annyira rossz volt a helyzet, hogy komolyan elgondolkoztam azon, hogy leparkolom az autót, mert nem láttam rendesen. Az egyetlen dolog, ami segített, hogy a légzésemre koncentráltam, semmi más nem működött, miközben Lewis közvetlenül ott volt mögöttem. Ezért volt számomra ez egy igazán különleges győzelem, amire nagy szükségem volt a bajnoki küzdelemben” – mutatott rá a 61-szeres futamgyőztes.

Verstappen apja vérszemet kapott, hogy fiát átültesse a Mercedesbe