back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton szerint ő semmiben nem hibás, nagyon meglepték a Magyar Nagydíj felügyelői

Hamilton szerint ő semmiben nem hibás, nagyon meglepték a Magyar Nagydíj felügyelői

-

Lewis Hamilton nagyon meglepődött azon, hogy a Magyar Nagydíj sportfelügyelői szerint tehetett volna többet azért, hogy ne ütközzön össze a Hungaroringen rendezett futamon Max Verstappennel.

Mint azt már a 39. Magyar Nagydíj után megírtuk, a sportfelügyelők Max Verstappent és Lewis Hamiltont sem büntették meg a kettejük első kanyarban történt ütközéséért, mert úgy ítélték meg, hogy egyiküket sem terheli túlnyomó részben felelősség. A felügyelők kissé érthetetlen módon azt írták az indoklásban, hogy „a 44-es rajtszámú autó vezetője azt állította, hogy ő egyszerűen csak követte a normális versenyívet (amit a korábbi körök videós és telemetriai bizonyítékai megerősítenek”, majd kiemelték, hogy Hamilton mozdulatát nem tekintik a féktáv alatti irányváltás „tipikus esetének”, noha úgy vélik, a hétszeres világbajnok tehetett volna többet az ütközés elkerüléséért.

Az ütközés:

Miközben Verstappen egyértelműen úgy vélte, hogy Hamilton irányváltása miatt ütköztek, a Mercedes veteránja versenybalesetnek titulálta a történteket, éppen ezért nagyon meglepődött azon, hogy a felügyelők szerint rajta is múlt az incidens. „Igen, nagyon is, igazán meglepett – idézi őt az Autosport. – Eleve nagyon nyugodtan kezeltem a helyzetet, mondván, »Nézzétek, ez sima versenybaleset, lépjünk tovább.« De figyelembe véve, hogy az egyik autót uralma alatt tartotta a vezetője, a másikat nem… Amikor mindegyik kereked blokkol, nyilván nem vagy az autó ura. Ha megnézzük a visszajátszást, az egész manőver végén nagyon messze vagyok a kanyarcsúcsponttól, úgyhogy sok helyet hagytam a jobb oldalon. Tényleg nagyon meglepett [az indoklás]. Nem tudom, hogy ki írta, de valószínűleg meg fogom kérdezni, amikor előbb-utóbb megint beszélek velük” – vetítette előre Hamilton, aki szerint tehát csakis Verstappen hibázott, mert elveszítette a kontrollt a Red Bull fölött.

A Magyar Nagydíj utáni interjúzónás találkozáskor Verstappen jól hallhatóan azt mondta a vele lepacsizó britnek, hogy „majd beszélünk”, amivel kapcsolatban Spában elárulta, hogy mindketten „elmagyaráztuk egymásnak a nézeteinket, aztán hazamentünk”, Hamilton viszont azt állította, hogy „nem, nem beszéltünk utólag.” „Elmentünk a felügyelőkhöz, és ennyi. Nem beszéltünk, nem tudom, hogy fogunk-e. Ha lesz időnk, talán beszélünk a vasárnapi pilótaparádén ezen a hétvégén. Talán.”

Hamilton kioktatta Verstappent: Bajnokhoz méltóan kell viselkedni