back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton: Vettel egy napon vissza fog térni

Hamilton: Vettel egy napon vissza fog térni

-

Lewis Hamilton szerint nem az idei Abu Dhabi Nagydíjon látjuk majd utoljára versenyzőként Sebastian Vettelt a Forma-1-ben. A brit klasszis szerint ugyanis a négyszeres világbajnok egyszer visszatér majd a sorozatba.

Az Aston Martin pilótája még júliusban jelentette be, hogy az idei lesz az utolsó szezonja a királykategóriában. Ezzel egy 15 évig tartó karrier ér majd véget és ezen időszak alatt a német klasszis megfordult a BMW Saubernál, a Toro Rossónál, a Red Bullnál, a Ferrarinál és az Aston Martinnál is.

Vettel döntésében nagy szerepet vállalt a családja, ugyanis a jövőben több idő szeretne együtt tölteni a feleségével és a 3 gyermekével. Az egykori rivális Hamilton ennek ellenére gondolja azt, hogy a német története nem ér majd véget Abu Dhabiban.

„Szerintem Seb egy napon vissza fog térni közénk” – nyilatkozta a 103-szoros futamgyőztes az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki sajtónapján. – Azért mondom ezt, mert már másik versenyzők is bejárták ezt az utat. Ugyanakkor az a gondolat is itt van a fejemben, hogy el kell fogadnom a döntését, miszerint ez lesz az utolsó futama a sportban.”

Vettel felvetette, hogy egy idő múlva akár más sorozatokban is feltűnhet majd, de most egy idei biztosan el szeretné különíteni magát a motorsporttól.

„Az ember nyilvánvalóan más felé is kacsintgat, de erre még nem tudok kész választ mondani” – mondta a visszavonulás kapujában álló német klasszis. – Nagyon várom már, hogy mit hoz ez az időszak, mert a versenyzésen kívül számos más érdekes gondolat is kavarog a fejemben.”

„Nagyon hosszú ideig voltam itt az F1-ben és mindig ez volt a középpontban. Nehéz lesz azt mondanom, hogy nem fog hiányozni ez az egész, de mind hangsúlyoztam, várom már, hogy képes leszek-e mással elütni majd az időmet.”