back to top
KezdőlapFormula 1Így reagált Hamilton látványos önkritikájára Wolff

Így reagált Hamilton látványos önkritikájára Wolff

-

A Mercedes csapatfőnöke szerint a nagy bajnokok mindig önvizsgálatot tartanak, hogy miben fejlődhetnének, szerinte Lewis Hamilton is ezt teszi.

Hamilton F1-es mércével mérve szokatlanul önkritikusan fogalmazott a monzai időmérő után, amin egy jó eredményt hagyott veszni a vártnál gyengébb teljesítménye miatt. Dühíti, hogy a kvalifikációkon nem találja a formáját (George Russell egész évben általában jobb volt nála a nagydíjak e fontos részében), és olyat is mondott, hogy a csapata ennél jobbat érdemel.

Toto Wolff úgy értékelte Hamilton ezen nyilatkozatait, hogy azok megfelelnek egy olyan versenyzőtől várható szavaknak, aki az F1 történelmének legjobbjai közé tartozik. „Úgy gondolom, a bajnokok nagyszerű tulajdonsága, hogy először ők maguk néznek önmagukba, és teszik fel a kérdést, hogy mit csináltak rosszul. Azt hiszem, ő is ezt tette. Próbál rájönni, hogyan fejlődhetne, mit csinálhatott volna jobban, miért gyengült a teljesítménye” – mondta.

„Mindig nagyon erős volt, mintaként szoltált George-nak, és [Andrea] Kimi [Antonellinek] is. Fontos szerepet játszott a csapat életében, és minden idők legnagyobbjai mindig kritikusan fogalmaznak.”

Hamilton jövőre már a Ferrari versenyzője lesz, 2012 után először nem a Mercedesnél fog vezetni.

Kiderült, miért „fújt ébresztőt” Verstappen a monzai futamon