back to top
KezdőlapFormula 1Hiába a jó eredmények, Hamiltonnak már túl nagy falat a világbajnoki cím

Hiába a jó eredmények, Hamiltonnak már túl nagy falat a világbajnoki cím

-

Ha egy kicsit hamarabb javult volna fel, a Mercedes már az idei szezonban is ott lehetne a vb-címért zajló csatában, ám Lewis Hamilton szerint így ez már nagy falat lesz. George Russell ugyanakkor optimista a jövőt illetően.

Miután 2022-ben és 2023-ban versenyt sem nyert, 10 futammal az idei szezon vége előtt Lewis Hamilton neve mellett már áll néhány meggyőző statisztika, például Max Verstappennel egyetemben ő nyerte a legtöbb futamot (2) a Monacói Nagydíj óta óta, az elmúlt hét futamon pedig Lando Norrisszal és Oscar Piastrival együtt a legtöbb dobogót szerző versenyzők közé tartozik négy pódiummal. A hétszeres világbajnok ennek köszönhetően 150 pontjával a 6. helyen áll az összetettben, 27 pontra a dobogótól, 49 pontra a második helyezett Norristól, és 127 pontra az élen álló Max Verstappentől.

Már a McLaren pilótájával szembeni lemaradása sem kicsi, de a Red Bull hollandjával szembeni hátránya hatalmas, ezért amikor a Belga Nagydíj után arról kérdezték, hogy az újabb győzelmével esetleg lát-e némi esélyt arra, hogy az idén a vb-címért küzdjön, igen egyértelműen felelt. „Nem, az nagy elvárás lenne. Persze ha folytatni tudjuk azt a teljesítményt, amit az elmúlt versenyeken, amelyek fantasztikusak voltak… Ha egy kicsit jobban tudnánk kezdeni a hétvégéket, akkor remélhetőleg folytatni tudjuk. A McLaren nyilván nagyon erős volt [Belgiumban], a versenyen pedig egy kicsit előrébbről indultunk, de igen, csak nyomnunk kell tovább” – idézi az F1.com a 39 esztendős pilótát.

A Mercedes ezért leginkább már 2025-re tekintgethet, hiszen az idei szezon közben elért formajavulásával jövőre papíron már semmi akadálya nem lesz annak, hogy a világbajnoki címért menjen. „Igen, abszolút, abszolút – felelte George Russell arra a felvetésre, hogy az idei év második felében ágyazhatnak meg a jövő évi bajnoki hadjáratnak. – Mindannyiunknak nehéz volt az utóbbi néhány év, amelyekben visszahoztuk az autót arra a szintre, hogy folyamatosan a győzelmekért küzdhessünk. De annyira motivált vagyok, izgatott a szezon második fele miatt, ami végső soron építkezés 2025-re. És ha megnézzük az ellenfeleket most, nincs okunk arra, hogy miért ne harcolhatnánk [a 2025-ös világbajnoki címért]. Ha a szezon Montrealban indult volna, nagyon-nagyon másként nézne ki a tabella, szóval nagyszerű lesz. A többi csapat is annyira motivált, hogy az élre kerüljön, a McLarentől kezdve a Ferrarin át magunkat is beleértve. Egészen biztos, hogy nem lesz könnyű, de remélhetőleg jót csatázhatunk jövőre.”

Hiába a győzködés, elválnak Hamilton és legnagyobb szövetségesének útjai