back to top
KezdőlapFormula 1Hivatalos: szakítani fog Hamilton és mérnöke

Hivatalos: szakítani fog Hamilton és mérnöke

-

Lewis Hamilton és Peter Bonnington páratlanul sikeres és hosszú közös időszaka a végéhez ér.

Beigazolódott, amit korábban mi is megírtunk, azaz az idei szezon után különválnak a Forma–1 történetének legsikeresebb és leghosszabb idei együtt levő pilóta-mérnök párosának útjai. Lewis Hamilton és Peter Bonnington 2013 óta dolgoznak együtt, az elmúlt 11 évben pedig 6 világbajnoki címet nyertek. Jövőre azonban külön utakon folytatják.

A Bono becenévre hallgató mérnök ugyanis nem tart Hamiltonnal a Ferrarihoz, helyette előléptetik a Mercedesnél, erősítette meg a csapat egyik szóvivője az f1.com-nak. Így 2025-től vezető versenymérnök lesz, ami nem jelenti azt, hogy nem fog közvetlenül együtt dolgozni valamelyik versenyzővel annak mérnökeként. Ez a pilóta minden bizonnyal Andrea Kimi Antonelli lesz, de egyelőre az sem zárható ki, hogy George Russell mellé helyezik. Bonington így hasonló szerepkört fog betölteni, mint Gianpiero Lambiase a Red Bullnál, aki amellett, hogy vezető versenymérnök, Max Verstappen versenymérnöke is.

Bono és Hamilton természetesen az idei szezon hátralevő részében folytatja a közös munkát, előbbi pedig a maradásával tovább nyújtja a brackley-i alakulatnál töltött időszakát, hiszen már akkor az istállónál volt, amikor azt még Hondának hívták. Hamilton előtt Michael Schumacher, illetve Jenson Button versenymérnökeként is tevékenykedett, és ő az, akinek a szájából rendszeresen hallhattuk a „Hammertime” kifejezést.

Hamilton elárulta, hogyan találták ki a mérnökével a „Hammertime” -ot