back to top
KezdőlapFormula 1Honda: Közelebb vagyunk a Mercedeshez

Honda: Közelebb vagyunk a Mercedeshez

-

A Honda F1-es igazgatója Masashi Yamamoto elmondta, hogy a nagyon eredményes első félévet produkált 2019-ben aminek az lett az eredménye, hogy motorerő tekintetében közelebb léptek a Mercedeshez.

A japán gyártó idéntől már két csapattal dolgozik a Forma-1-ben, ugyanis a Red Bull a Renault cserélte rájuk, az új partneri kapcsolat pedig egy harmadik hellyel indult Ausztráliában, ám a Mercedesektől komoly volt a lemaradásuk.

Nem sokkal később jött az újabb dobogós hely, majd két futamgyőzelem, mind Max Verstappen jóvoltából, és Magyarországon sem volt messze a harmadiktól, ám akkor Hamilton egy jobb taktikával tudta legyőzni a hollandot.

A fejlődés érzékelhető volt az év során, erről is kérdezték Yamamotot.

„A különbség köztünk és a Mercedes között csökkent. Az elején nem éreztem azt, hogy közelebb tudnánk kerülni a Mercedeshez. Ám a sakurai központ mérnökei és fejlesztői nagyszerű munkát végeztek. Magyarországon pedig már a Mercedeses Hamilton és Max kerék a kerék elleni csatát vívtak, ami elképesztő volt. Ha az év elején is hasonló helyzet lett volna, akkor Hamilton már nem tudott volna visszazárkózni és lett volna pár másodperc előnyünk. Szóval szerintem ez egy rendkívül eredmények első félév volt.” – értékelt a szakember.