back to top
KezdőlapFormula 1Horner egy golyóval kettőt talált: Ha Totónak egy Verstappen kell, viheti az...

Horner egy golyóval kettőt talált: Ha Totónak egy Verstappen kell, viheti az apját

-

A Red Bull csapatfőnökének az Osztrák Nagydíj hétvégéjén két személy verbális támadásai ellen is védekeznie kell, de frappáns mondatokkal oldotta meg a feladatot és kötötte össze két ellenlábasát.

Max Verstappen csütörtökön az eddigi leghatározottabban mondta ki, hogy a következő szezonban is a Red Bull pilótája lesz. 2028-ig érvényes szerződésének tudatában erről alapesetben nem kellett volna külön beszélnie, ám a holland jövője körül mégis ott lebeg a bizonytalanság, hiszen Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy a holland átcsábításán dolgozik.

Eközben a hétvégén Jos Verstappen azzal támadta meg Hornert, hogy szerinte ő lehetetlenítette el részvételét a korábbi versenyzők és F1-es autók felvonulásán a Red Bull Ringen. A két ügy nem feltétlenül független egymástól, hiszen Max Verstappen Red Bulltól való távozásának lehetőségét mindenekelőtt az nyitotta meg, hogy apja és Horner között megromlott a viszony.

Újabb balhé Jos Verstappen és Christian Horner között, a Red Bull cáfol

„A legendák parádéját a pálya szervezi. Semmiféle vétó nem történt a részemről” – utasította vissza ezt a vádat az Autosport szerint Horner, majd visszatámadott.

„Korábban sohasem volt gondom egyik versenyzőm apjával sem, szóval bármi is Jos problémája, nekem tényleg nincs semmi hozzáfűznivalóm. Nem tudunk mindent irányítás alatt tartani az életben, és a versenyzők apjával való kapcsolat ilyen, de az én feladatom a versenyzők és a csapat teljesítményének fenntartása, és maradok is ennél.”

Jos Verstappen furcsa megszólalásai mellett a Max Verstappent körbeudvarló Mercedes-vezetőség a Hornert bosszantó másik jelenség, éppen ezért a csapatfőnök megnyugvást talált abban, hogy a pilóta a nyilvánosság előtt is leszögezte maradását. Véleménye szerint Wolffék egyszerűen csak Lewis Hamilton Ferrarihoz való távozásán nem tudták túltenni magukat, ezért akarják, hogy a riválisnál is megbomoljon a harmónia.

„Elég nagy hangzavar alakult ki akörül, hogy másik csapathoz mehet, de kicsit olyan, mintha valaki csak zavarkeltés miatt dobta volna ezt be – gyanakodott Horner. – Érdemes feltenni a kérdést, mi lehet emögött a szándék. Az összes pilótapiaci mozgást az a versenyző robbantotta ki, akinek minden információ rendelkezésére állt a Mercedes 2026-os szabályok szerint épülő motorjáról, és úgy döntött, hogy elhagyja a csapatot. Emiatt megy most a találgatás, hogy ki fogja betölteni a helyét, de nem Max Verstappen lesz az.”

„Azt hiszem, Max elég határozott volt abban, amit a sajtótájékoztatón mondott. A csapaton belül pedig mindig is kitartott emellett. Szóval amit Toto csinál, az egyszerűen egy kavarási taktika. Persze ha akar egy Verstappent a jövő évre, azt hiszem, Jos éppen elérhető…”

Wolff: Én úgy látom, itt Max nyeri a versenyeket, nem a Red Bull