back to top
KezdőlapFormula 1Ilyen közel került Vettel a Red Bull-os visszatéréshez

Ilyen közel került Vettel a Red Bull-os visszatéréshez

-

Sebastian Vettel soha nem állt közel ahhoz, hogy visszatérjen a Red Bullhoz, miután a 2020-as szezon végén elhagyta a Ferrari csapatát.

A négyszeres világbajnok 2009 és 2014 között erősítette az energiaitalosok csapatát és ebben az időszakban nyerte meg az összes világbajnoki címét. Ezt követően azonban a 2014-es szezon csalódásit követően a szerződésébe foglalt, teljesítményre vonatkozó kilépési záradéknak köszönhetően a Ferrarihoz szerződött, ahol a McLarenhez távozó Fernando Alonso helyére érkezett.

Azonban az olasz istálló úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Vettel 2020-ban lejáró szerződését, ami miatt hosszas tárgyalások és egyeztetések követően az Aston Martin csapatához került. Ekkortájt azonban olyan pletykák is keringtek a paddockban, hogy a német klasszis akár a Red Bullnál is kiköthet, ahol a szenvedő Alex Albont váltotta volna. Az 53-szoros futamgyőztes Monzában bővebben beszélt erről a Motorsport.com globális kiadásának, hogy mennyire állt közel ehhez.

„Mielőtt a Red Bull bejelentette volna Alex távozását, én már akkor aláírtam az Aston Martinhoz” – árulta el Vettel, akinek már csak 6 futam van hátra az F1-es pályafutásából. – Szóval egyáltalán nem voltam közel. Persze Christiant (Horner) és Helmutot (Marko – a szerző) is jól ismerem és emiatt beszélgettünk is egy pár szót erről, de semmi komoly dologról sem volt szó.”

„Ha ők is komolyabban veszik ezt, akkor többet beszélhettünk volna erről, de ez a pillanat soha nem jött el. Azonban a döntésemet egyáltalán nem bántam meg.”

Vettel mindössze két szezon húzott le a silverstone-i istállónál és az egyetlen jó pillanata a Zöldekkel a tavalyi Azeri Nagydíjon szerzett 2. helye volt. A szabályváltozások egy jó lehetőség lett volna az Aston Martinnak az előrelépésre, azonban nem előrébb, hanem még hátrébb kerültek az erősorrendben. A német veterán szerint is „nehezebb számukra a 2022-es év”, mint azt eltervezték.

„Arra számítottunk, hogy idén legalább olyan versenyképesek leszünk, mint tavaly voltunk, de ez sajnos nem jött össze” – folytatta Vettel, aki idén is részt fog venni a Bajnokok Tornáján Svédországban. – Kifejezetten örülök annak, hogy csapat mindig a fejlődésre törekszik és ennek érdekében hatékonyan is dolgoznak együtt egymással. Nyilvánvalóan ez nem egy álomszerű helyzet az én szemszögemből, de egy jó kihívásnak tökéletes.”