16.5 C
New York
szombat, szeptember 21, 2024
KezdőlapFormula 1Jos Verstappen: A Red Bull ezt jól elk**ta

Jos Verstappen: A Red Bull ezt jól elk**ta

-

Jos Verstappen egy raliversenyen vesz részt ezen a hétvégén, de eközben is szakított rá időt, hogy újabb kritikát fogalmazzon meg fia csapata, a szezon során teljesítménybeli zuhanórepülést bemutató Red Bull felé.

Az idősebbik Verstappen a hollandiai Hellendoorn Rallyn a győzelemért van harcban, eközben viszont a Racexpress kérdésére F1-es ügyeket is fejtegetett. Max Verstappen apja a szezon kezdetétől fogva nyilvánosan kritizálja a Red Bullt és annak vezetőségét, eleinte a csapat vezetőségében zajló perpatvarok, majd a domináns forma elvesztése miatt. Kapcsolata nem titkoltan megromlott Christian Horner csapatvezetővel, s a szezon során a Mercedesszel is tárgyalt a Verstappen-tábor a csapatváltás lehetőségéről – ami jövőre már nem, de 2026-ra még megtörténhet.

Arra a kérdésre, aggasztónak tartja-e a Red Bull helyzetét, akik a júniusi Spanyol Nagydíj óta nem nyertek futamot, az utóbbi versenyeken már a dobogóról is lemaradtak, Bakuban pedig a konstruktőri vezetést is elveszítették a McLarennel szemben, lesújtó választ adott.

„Nyilvánvalóan, hiszen győzni akarunk. Különösen annak fényében, hogy hogyan álltak a dolgok a szezon elején, és hol tartanak most, kijelenthető, hogy eléggé elk**ták” – fogalmazott szokásos szókimondó stílusában Jos Verstappen azon a hétvégén, amelyen fia Szingapúrban büntetést kapott káromkodásért.

A Red Bull a Szingapúri Nagydíjon idei legnehezebb hétvégéjére számít, a csapat azonban a következő futamra, az egy hónap múlva érkező USA Nagydíjra komolyabb fejlesztésekkel érkezik, annak reményében, hogy segítségével kikászálódhat a gödörből.

„Azt majd még meglátjuk – mondta a szkeptkus apa. – Előbb látni szeretném az eredményt, aztán majd ítélkezek. Az utóbbi időszak nem alakult valami jól, de még él a remény, hogy fordíthatnak a helyzeten. Ha valami történik, még érdekes lehet.”

Max Verstappen az egyéni bajnokságban még 59 pontos előnyt őriz Lando Norrisszal szemben, ami viszont kitarthat a hátralévő szezon végére, ha a McLaren az előző futamok többségéhez hasonlóan a továbbiakban sem lesz képes maximalizálni eredményeit a brit pilótával.

A McLaren főnökének nincs jó híre az őket lassítani próbáló riválisok számára

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]