back to top
KezdőlapFormula 1Kelly Piquet Kvyat után most már szívesen szülne Verstappennek is

Kelly Piquet Kvyat után most már szívesen szülne Verstappennek is

-

Max Verstappen meglehetősen közel áll édesapjához, az ex-versenyző Jos Verstappenhez. Karrierje tekintetében is sokat köszönhet neki. Ugyanakkor az is nyílt titok, hogy Jos szigorúsága és törekvései olykor nem voltak épp idilliek, és nem bánt kesztyűs kézzel fiával.

Max elárulta, hogy bár minden tisztelete édesapjáé, ő azért más szellemben tervezi nevelni leendő gyermekeit. A kétszeres világbajnok Max Verstappen és barátnője, Kelly Piquet a közelmúltban adott interjúkban elárulták, hogy „mindenképpen szeretnének közös gyerekeket”.

Verstappen még csak 25 éves, Piquet pedig 34, és mostanra már téma köztük a saját család tervezése.

Piquet-nek már van egy lánya egynak korábbi Red Bull versenyzőtől. A kis Penelopé az orosz Daniil Kvyat az édesapja.

„Személy szerint én szeretnék több gyereket” – mondta Piquet a Vogue-nak adott interjújában.

„A legfőbb célom, hogy megvalósítsak egy jótékonysági projektet a gyermekek számára. Amikor New Yorkban tanultam, az első nyáron önkénteskedtem Tanzániában.”

„Bagamoyóban voltam, egy Dar es-Salaamtól négy órányira fekvő faluban, ahol három és négyéves gyerekeket tanítottam angolul. Kemény volt, de életem egyik legboldogabb időszaka.”

Verstappen is elárulta a világnak, hogy apa szeretne lenni. Elmondta, hogy nem bánja, ha bármelyik leendő gyermeke autóversenyző szeretne lenni. De hozzátette, hogy másképp fogja megközelíteni a témát, mint ahogyan az ő édesapja tette. Úgy véli, mikorra gyemekei esetleg belekezdenének a gokartozásba, addigra neki már végeznie kell a Forma-1-gyel, hogy minden figyelmét a gyermekeire fordíthassa.

„Mindenképpen szeretnék gyerekeket, és ha versenyezni akarnak, az rendben van” – mondta Verstappen a Limburgernek.

„Azt hiszem, én másképp csinálnám, mint ahogy apám és én csináltuk. Jelenleg nem látom ezt. De könnyen beszélek most, mert nincsenek gyerekeim. Talán egészen másképp fogok gondolkodni, amikor eljön az idő. De a szenvedély, ami benne volt, nagyon messzire ment.”

„Mindent megtett értem. Motorok tuningolása, gokartok előkészítése. Én nem látom magam előtt, hogy ezt csinálnám. Mindenesetre nem fogom erőltetni a gyerekeimet, hogy versenyezzenek. Nekik maguknak kell akarniuk.”

„És ha mindent megteszel a fiadért vagy a lányodért, akkor szerintem te magad már nem vezethetsz a Forma-1-ben. Már négyéves korban el kell kezdened lerakni az alapokat. És én magam is ott akarok lenni.”

Egy versenyzőnő is felszólalt Kelly Piquet Vogue címlapja ellen