back to top
KezdőlapFormula 1Kiderült, mennyit keres Leclerc az új gigaszerződéssel, és hogyan tud kimenekülni belőle

Kiderült, mennyit keres Leclerc az új gigaszerződéssel, és hogyan tud kimenekülni belőle

-

A Ferrari a héten bejelentette Charles Leclerc szerződéshosszabbítását, amiről a csapat csak a szükséges minimális információt árulta el. Az istálló ügyeiben általában jártas Corriere della Sera azonban állítása szerint kinyomozta a monacói pilóta megállapodásának részleteit.

Az istálló által nyilvánosság elé tárt hírből csak annyit tudhattunk meg, hogy Leclerc az idei év végén lejáró szerződését „több évvel” hosszabbította meg, aminek eszerint legalább 2026 végéig érvényesnek kell lennie. A 26 éves pilóta dacára annak, hogy a csapattal töltött eddigi öt szezonja során csak kettőben tudott futamot nyerni, továbbra is eltökélt aziránt, hogy a Ferrari színeiben nyerjen világbajnoki címet a jövőben.

A Corriere della Sera értesülései szerint Leclerc-t az új szerződése egészen 2028 végéig, tehát az előttünk álló öt szezonra Maranellóhoz köti, ám tartalmaz egy kilépési záradékot: amennyiben a csapat nem képes olyan autót rendelkezésére bocsátani, amellyel harcolhat a bajnoki címért, akkor 2026 végén, az új szabályok első évében távozhat a Ferraritól.

Megjött a Leclerc-bejelentés, amire mindenki várt

Ha viszont nem teszi, pénzügyileg biztosan jól jár, hiszen fizetése alapján továbbra is a mezőny egyik legértékesebb versenyzőjeként kezeli őt a Ferrari. Bár Leclerc előző szerződése az idei évet még lefedte, az olasz lap szerint az új megállapodás keretében azt először felbontották, hogy új feltételek mellett írják alá a hosszabbítást, ennek értelmében pedig már 2024-ben is 30 millió dollár körüli összeget fog keresni a korábbi megállapodás által diktált 24 millió helyett.

Ez az alapfizetés a későbbiekben évről évre növekszik, és ha Leclerc egészen 2028-ig marad, az utolsó évre 50 millió dollár körülire rúghat – és ehhez még hozzájönnek a győzelmek, és esetleges világbajnoki címek jelentette bónuszok.